Een afvaardiging van het actiecomité overhandigt in het raadhuis de petitie aan wethouder Floor Gordon.
Een afvaardiging van het actiecomité overhandigt in het raadhuis de petitie aan wethouder Floor Gordon. Aangeleverd

Petitie aangeboden tegen verlengen Hammarskjöldsingel naar nieuwe wijk De Scheg

28 oktober 2022 om 16:13 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Bewoners van de Anne de Vrieslaan, Lodewijk van Deysselhof en de Marjoleinlaan in Westwijk hebben vandaag een petitie aan wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) aangeboden waarmee ze aangeven  tegen de verlenging van de Hammarskjöldsingel naar nieuwbouwwijk De Scheg te zijn. De bewoners vrezen voor overlast en aantasting van de verkeersveiligheid. De petitie is door 140 bewoners ondertekend.

De nieuwe verbindingsweg zou volgens de plannen nodig zijn om verkeersafwikkeling voor De Scheg-Midden en -West mogelijk te maken. In de petitie met de sprekende titel ‘Geen weg in onze achtertuin’ geeft een door de bewoners opgericht actiecomité aan waarom de verlenging volgens hen geen goed plan is. Volgens het comité zijn er alternatieve mogelijkheden waardoor verlenging van de Hammarskjöldsingel niet nodig is.

Met de verlenging van de Hammarskjöldsingel, langs de trambaan van lijn 25 richting Uithoorn, als nieuwe verbindingsweg is volgens de plannen de oplossing om verkeersafwikkeling voor De Scheg-Midden en -West mogelijk te maken. Uiteraard is ontsluiting noodzakelijk, maar het voorgestelde tracé volgens de  bewoners in de directe omgeving en de bewoners die iets verder in de aansluitende wijken wonen, geen goede oplossing. In de petitie geeft een door de bewoners opgericht actiecomité aan waarom de verlenging volgens hen geen goed plan is. Er zijn alternatieve oplossingen mogelijk die ook de nieuwe te bouwen wijken beter doen aansluiten bij de bestaande Westwijk.

ENORM GESCHROKKEN ‘Volgens berekeningen van de gemeente, zouden er ruim 7.500 voertuigbewegingen per dag op deze weg zijn. Daaronder ook vrachtverkeer van en naar de kwekerijen aan de Meerlandenweg. U kunt zich voorstellen dat heel veel bewoners in Westwijk Zuid-Oost en (andere delen van) Westwijk enorm geschrokken zijn van het grote aantal voertuigbewegingen per dag en de daaruit voortvloeiende overlast voor de nabijgelegen woningen en de verkeersveiligheid te hoogte van de Loethoelilaan,’ aldus het actiecomité.

Ze wijzen erop dat daarnaast ook lijn 25 met ingang van 2024 van en naar Uithoorn gaat rijden. Deze verlenging gaat achter de woningen aan de Anne de Vrieslaan en Lodewijk van Deysselhof, en voor de woningen aan de Marjoleinlaan langs. Ook dat brengt extra hinder met zich mee. ‘Daarnaast moeten straks veel fietsers, waaronder schoolgaande kinderen, een drukke weg en een tramlijn oversteken,’ aldus het actiecomité. 

Na het overhandigen van de petitie heeft de wethouder toegezegd om met de actiegroep en verkeerswethouder Herbert Raat ter plaatse te gaan kijken en in gesprek te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie