Wethouder Floor Gordon bij het westelijk deel van het gebied waar nieuwbouwwijk De Scheg moet verrijzen.
Wethouder Floor Gordon bij het westelijk deel van het gebied waar nieuwbouwwijk De Scheg moet verrijzen. Gemeente Amstelveen

Informatieavond voor omwonenden toekomstige woonwijk De Scheg Midden

29 september 2022 om 14:37 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De gemeente wil omwonenden van de geplande woonwijk De Scheg Midden betrekken bij de allereerste versie van het bestemmingsplan voor de beoogde nieuwbouwlocatie ten zuiden van Westwijk. Het bestemmingsplan is nodig om nieuwe woningen te kunnen realiseren in deelgebied midden van De Scheg. Dat gebied ligt tussen het spoortracé en de Noorddammerweg.

De gemeente informeert omwonenden per bewonersbrief over de geplande ontwikkeling in dit deel van de beoogde nieuwbouwwijk De Scheg. Daarnaast wordt op dinsdag 11 oktober een informatieavond over het voorontwerp van het bestemmingsplan in het raadhuis gehouden. Inlopen kan tussen 19.00 en 21.00 uur. Op het online participatieplatform https://denkmee.amstelveen.nl staat vanaf 1 oktober een video voor een toelichting op de eerste versie van het globale bestemmingsplan en het concept stedenbouwkundig plan.

“Door al in een vroeg stadium omwonenden te betrekken kunnen we waardevolle inbreng ophalen en daar rekening mee houden in de volgende versie van het bestemmingsplan. Bij de volgende versie zit ook de verfijning van het stedenbouwkundig ontwerp en het woningbouwprogramma,” licht wethouder Floor Gordon (Participatie en Ruimtelijke Ordening) toe.

Het betreffende collegebesluit en het bijbehorende advies is te vinden op amstelveen.nl. Het interactief raadplegen van het voorontwerp van het bestemmingsplan kan vanaf 1 oktober tot en met
28 oktober op ruimtelijkeplannen.nl.

De groene en duurzame nieuwbouwwijk De Scheg bestaat uit drie deelgebieden. In De Scheg Midden
worden circa 440 woningen ontwikkeld door private partijen, waarbij de gemeente een begeleidende rol heeft. Het gaat om zowel rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen, vrijstaande woningen als om een aantal appartementen. Het overgrote deel daarvan bevindt zich in het koopsegment. De gemeente onderzoekt de mogelijkheid voor het toevoegen van sociale woningen. De verwachting is dat op zijn vroegst in 2025 de eerste paal voor woningen in dit deel van De Scheg de grond ingaat.Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie