De teller met de opbrengsten voor de kerk wordt steeds bijgewerkt zodat iedereen die langs komt het kan zien.
De teller met de opbrengsten voor de kerk wordt steeds bijgewerkt zodat iedereen die langs komt het kan zien. Naomi Heidinga

Bovenkerkse Urbanuskerk zaterdag op tv in Roderick Zoekt Licht

31 januari 2022 om 12:30 Religie

AMSTELVEEN Het tv-programma Roderick Zoekt Licht dat zaterdag 5 februari om circa 16.30 uur wordt uitgezonden op NPO 2 gaat over de Urbanuskerk in Bovenkerk. Deze uitzending gaat over de herbouw na de fatale brand in 2018 en de verkoopactie van St. Urbanus Chocolade waarvan de opbrengst gaat naar de kosten die niet verzekerd zijn. 

Hoe zet een gemeenschap zich in met vele vrijwilligers die positief vooruitkijken? Het is een uitzending die laat zien hoe gelovigen en of niet gelovigen op allerlei manieren helpen om het prachtige gebouw weer zo spoedig mogelijk te openen voor de kerkdiensten, ontmoetingen, concerten of om er een kaarsje te branden. En er is hoop dat er eind dit jaar weer de eerste diensten gehouden kunnen worden. De voorzitter van de Urbanuskerk en de bouwer Nico Bont laten zien hoe de herbouw gestalte krijgt. 

Ten tijde van de opnames 2021 stond de teller op 30.000 euro netto, gerealiseerd met de verkoop van de St Urbanus Chocolade. Nu staat de teller door de verkoop inmiddels op ruim 100.000 euro. Binnenkort wordt de 30.000ste reep verkocht. 

Op vrijdag 1 april en zaterdag 2 april is er een actie die de naam draagt De Gouden Ticket Winkels. Wie op een van deze dagen een reep koopt maakt kans op een Gouden Ticket of een van de 1.000 andere prijzen. Binnenkort volgt meer informatie over deze feestelijke actie van de Vrienden van de Bovenkerkse Urbanuskerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie