Yael van Egmond neemt het zorgcompliment in ontvangst namens Zonnehuis Amstelland De
Luwte.
Yael van Egmond neemt het zorgcompliment in ontvangst namens Zonnehuis Amstelland De Luwte. PR

Actie Zorgcompliment 2021 sluit af op dag van de zorg

11 mei 2021 om 07:30 Zorg

AMSTELVEEN KPMG en Albert Heijn zorgden voor mooie afsluiting van de actie zorgcompliment 2021 van helponsuitdebrand.com. Samen doneerden zij eind april 740 complimenten. Hiervan kunnen zorgmedewerkers, stagiaires en actieve vrijwilligers van een aantal tehuizen op de dag van de zorg, 12 mei, extra verwend worden met een blik St. Urbanus Chocolade met bedankkaart. Het gaat om de tehuizen Zonnehuis Amstelland De Luwte, Juliana en Beatrix en de tehuizen van Brentano Belmonte, Klaasje Zevenster en Nieuw Vredeveld.

De actie heeft in totaal 2.679 gesponsorde zorgcomplimenten opgeleverd, 52 procent werd gedoneerd door bedrijven en 48 procent door particulieren. Het winkelende publiek bij vijf deelnemende Albert Heijns kon de retouremballage voor deze actie doneren en daarmee hadden zij een aandeel van 14 procent.

VERLENGD Aanvankelijk zou de actie Zorgcompliment 2021 stoppen op 31 maart. Bij aanvang kon niemand weten dat de derde golf van de coronacrisis zich zou aandienen. Daarbij kon Nico Bon van Albert Heijn aan de Maalderij de zuil voor de retouremballage alleen in de maand april ter beschikking stellen, want maart was al vergeven. En de organisatie was ook in contact met KPMG. Met het oog op de dag van de zorg op 12 mei werd de actie toen met een maand verlengd.

DAG VAN DE ZORG Bij het schrijven van dit artikel blijkt de dag van de zorg hevig ter discussie te staan. De dag is gelinkt aan de geboortedag van Florence Nightingale op 12 mei en die dag wordt sinds 1964 internationaal gevierd als de dag van de verpleging. Het doel van deze dag is om te zorgen voor een beter aanzien van de beroepsgroep verpleegkundigen. Sinds vorig jaar, toen we middenin de coronacrisis zaten, startte minister Martijn van Rijn op 12 mei een tweet over alle toppers in de zorg en hij sloot af met #dagvandezorg#. Sinds die tijd is er nogal wat commotie of het nu de dag van de verpleegkundigen blijft of dat dit verandert in de dag van zorg. Een aantal organisaties houdt zich aan de dag van de verpleging en daar is zeker veel voor te zeggen.

GESLAAGD De organisatie van helponsuitdebrand.com kijkt terug op een heel geslaagde actie. Het begon met een notariskantoor dat 500 blikjes doneerde en hen vroeg dit te bezorgen bij Ziekenhuis Amstelland voor de verpleging. Toen nog enkele bedrijven zich enthousiast achter dit idee schaarden, was de actie zorgcompliment 2021 geboren. Bijzonder om te vermelden is de samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad, waarbij tien weken lang elke week iemand uit de zorg zijn verhaal over corona kon vertellen.

De organisatie is begaan met alle zorgmedewerkers die samen een bijzonder coronajaar hebben doorgemaakt. Zowel in het ziekenhuis als in de tehuizen; van dokters, verpleegkundigen tot vrijwilligers. ‘Het aantal werkenden in de Amstelveense zorg bedraagt meer dan 5.000 personen. We zijn dankbaar dat ze vindingrijk zijn om in zo’n jaar toch de zorg te leveren die moet en kan. Ze hebben allemaal een dik compliment verdiend! We zijn trots op jullie! En donateurs, ontzettend bedankt.’ 

 Margreth Chei-van Egmond en een collega nemen de zorgcomplimenten in ontvangst bij Zonnehuis Amstelland gebouw Beatrix en Juliana.


Initiatiefnemers van het zorgcompliment zijn van links naar rechts: Edwin Barentsen, Joram Hibbel en Chris van den Helder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie