Rechts: lijsttrekker Yaron van Koningsveld. Links: Hans van Tellingen (landelijk bestuurslid BVNL en lijstduwer BVNL Amstelveen)
Rechts: lijsttrekker Yaron van Koningsveld. Links: Hans van Tellingen (landelijk bestuurslid BVNL en lijstduwer BVNL Amstelveen) Arthur van Megen

BVNL Amstelveen wil zich in lokale politiek keren tegen ‘kneiterlinks’ beleid

14 maart 2022 om 12:32 Politiek

AMSTELVEEN Ook BVNL Amstelveen mengt zich in de door VVD-lijsttrekker Herbert Raat aangezwengelde discussie over financiële risico´s die een kneiterlinks college volgens Raat met zich mee zouden brengen. Yaron van Koningsveld, lijsttrekker aan BVNL Amstelveen, laat weten dat juist zijn partij zich sterk zal maken tegen een ‘kneiterlinks’ beleid. Zijn partij doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Wethouder Herbert Raat stelde in een weblog dat een stem op de VVD garandeert dat er geen onverantwoord en te veel geld uitgevend ‘kneiterlinks’ college komt in Amstelveen. BVNL Amstelveen zegt dat te betwijfelen. ‘Wat mij opvalt is dat er weinig discussie is in de gemeenteraad en tussen de partijen. Het debat wordt gevoerd op details. Maar in grote lijnen zijn alle partijen het met elkaar eens over vrijwel alles,’ stelt Yaron van Koningsveld. 

Volgens Hans van tellingen, landelijk bestuurslid van BVNL en lijstduwer in Amstelveen, staat zijn partij pal voor de klassiek liberale waarden die andere partijen niet meer hebben. Hij keert zich tegen ‘kneiterlinks beleid’ waar wat hem betreft ook de door het kabinet ingestelde lockdowns tijdens de coronacrisis onder vallen. Die hebben volgens hem meer ellende hebben veroorzaakt dan ze voorkomen hebben. Van Koningsveld meent dat de gemeenteraad had kunnen besluiten om de door het kabinet ingestelde lockdowns niet toe te passen of om niet actief daarop te handhaven. ‘Dan waren de ondernemers pas echt goed geholpen en was hun financiële situatie een stuk sterker geweest dan nu.’

Andere zaken waar BNNL voorstander van is, zijn correctieve referenda, een gekozen burgemeester en lagere belastingen zoals OZB, ‘Ook willen wij voor woningen zorgen en hebben we grote twijfels bij ineffectieve klimaatregelingen die ook nog eens de broodnodige woningbouw op slot zetten en voor onnodige extra kosten zorgen,’ aldus Van Koningsveld.Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie