Jacqueline Höcker met vier andere kandidaten van Goed voor Amstelveen.
Jacqueline Höcker met vier andere kandidaten van Goed voor Amstelveen. Henry Neeter

Goed voor Amstelveen: ‘Effecten coronapandemie in kaart brengen’

8 maart 2022 om 07:00 Politiek

AMSTELVEEN De lokale partij Goed voor Amstelveen wil dat de effecten van de coronapandemie in kaart gebracht worden en dat er daar waar het nodig is oplossingen worden geboden, los van de al gegeven financiële steun. ‘Wij hopen dat verbinding en het begrip voor elkaar de boventoon zullen voeren. Laten we met elkaar bouwen aan een samenleving zonder polarisatie. Zeker nu ons bestaan onder druk staat door de oorlog in de Oekraïne,’ aldus Jacqueline Höcker Lijsttrekker Goed voor Amstelveen.

Nu er zoveel onveiligheid gevoeld wordt door de oorlog in Oekraïne, wordt er volgens de lokale partij niet veel meer gesproken over het coronavirus en de getroffen maatregelen. Toch is het volgens haar belangrijk om daar het gesprek over aan te gaan. ‘Corona is niet meer het onderwerp van de dag maar wordt wel besproken in de Tweede Kamer. De coronamaatregelen zoals die er waren, zijn nu losgelaten. Maar we hebben nog steeds te maken met het virus, de ontstane polarisatie en 2G staat in de ijskast. Er is nog steeds een grote groep mensen die geen vertrouwen heeft in de toekomstige scenario’s zoals een digitaal vaccinatiepaspoort,’ aldus Jacqueline Höcker.

Volgens haar is er vanuit de lokale politiek is er weinig gesproken over polarisatie en dat wat er leeft bij inwoners. ‘En ja, natuurlijk wordt alles aangestuurd vanuit de landelijke overheid maar als lokale overheid was het wellicht belangrijk meer te anticiperen op de onzekerheden die bij velen leven. Er heerst bij een groep mensen nog steeds een onveilig gevoel over gesproken woorden van landelijke politici.We willen een inclusieve samenleving zijn en laten we daar dan ook moeite voor doen. Moet de lokale politiek niet een luisterend oor hebben naar wat leeft onder inwoners betreffende het coronabeleid? Het zal in ieder geval een bijdrage leveren aan meer openheid en vertrouwen,”aldus de lijsttrekker van Goed voor Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie