Nieuwkomers bij de komende raadsverkiezingen in Amstelveen zijn: Goed voor Amstelveen, 50Plus en Belang van Nederland (BVNL).
Nieuwkomers bij de komende raadsverkiezingen in Amstelveen zijn: Goed voor Amstelveen, 50Plus en Belang van Nederland (BVNL). Foto: Gemeente Amstelveen

Twaalf partijen doen in Amstelveen mee aan raadsverkiezingen, drie nieuwkomers

4 februari 2022 om 10:52 Politiek

AMSTELVEEN In Amstelveen doen twaalf partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen (16 maart). Dat is vanmorgen officieel vastgesteld tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau in het raadhuis. Onder de deelnemende partijen zijn drie nieuwkomers: Goed voor Amstelveen, 50Plus en Belang van Nederland (BVNL). 

Tijdens de zitting werd ook de nummering van de partijen op de kieslijst vastgesteld. Bij de eerste tien partijen die ook al aan de raadsverkiezingen in 2018 hadden meegedaan, wordt die volgorde bepaald op basis van het aantal stemmen dat die partijen toen in Amstelveen gekregen hebben. Bij de drie nieuwkomers werd er door burgemeester Tjapko Poppens geloot om de volgorde te bepalen. 

De lijstvolgorde bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen is; 1) VVD; 2) D66; 3) GroenLInks; 4) Burgerbeangen Amstelveen; 5) PvdA; 6) SP; 7) CDA; 8) Actief voor Amstelveen; 9) ChristenUnie; 10) Goed voor Amstelveen; 11) 50Plus; 12) Belang van Nederland.

Met de openbare zitting betekende volgens burgemeester Poppens de formele start van de voorbereiding van de verkiezingen. “Er komt nog een stemhulp beschikbaar waar alle partijen een hebben meegewerkt.” Hij riep iedereen op om met zijn allen te zorgen voor een hoge opkomst bij de verkiezingen.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie