De top vier van de kandidatenlijst: Henriëtte Nakad-Weststrate, Dianne Hoefakker-Laanstra, Bert de Pijper en Henk Stoffels.
De top vier van de kandidatenlijst: Henriëtte Nakad-Weststrate, Dianne Hoefakker-Laanstra, Bert de Pijper en Henk Stoffels. ChristenUnie Amstelveen

ChristenUnie Amstelveen presenteert kandidatenlijst

28 januari 2022 om 16:34 Politiek

AMSTELVEEN ChristenUnie Amstelveen heeft de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De partij meldt dat het aanvankelijk onzeker was of er voldoende kandidaten zouden zijn. ‘Wij hebben het als heel bijzonder ervaren dat er, mensen op ons pad kwamen die wij niet eerder kenden en die graag met de ChristenUnie wilden meedoen. Met gepaste dankbaarheid en trots daarom nu een kieslijst met 8 vertrouwde en 4 nieuwe namen waarmee de partij verwacht hoge ogen te gooien in de verkiezingen van 16 maart.’ De ChristenUnie heeft nu één zetel in de gemeenteraad.

Bert de Pijper voert bij de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw de lijst aan van de ChristenUnie in Amstelveen. De jurist en auteur is inmiddels bijna 12 jaar gemeenteraadslid voor de ChristenUnie. Henk Stoffels staat op de tweede plek op de lijst. Hij is al 8 jaar als burgerraadslid voor de ChristenUnie actief in de lokale politiek als lid van de commissie Ruimte Wonen en Natuur.

Nummer 3 op de lijst Henriëtte Nakad-Weststrate. Zij is de eerste nieuwkomer op de kieslijst. Zij is oud-advocaat en doctor in de rechtsgeleerdheid. Haar aandacht gaat uit naar het herstel van het vertrouwen in de overheid. Ze is bekend door haar strijd tegen de misstanden in de jeugdzorg en de schuldhulpverlening. Het belang van het kind moet volgens haar altijd voorop staan.

Dianne Hoefakker-Laanstra staat op de vierde plek op de lijst. Zij was docent maatschappijleer en houdt zich nu bezig met het opleiden en coachen van MBO en VO-docenten. Verder ondersteunt zij scholen, begeleiders en zij-instromers.

Nummer 5 op de lijst is Robert de Graaff. Hij is adviseur en houdt zich bezig met de grote transities waar we als samenleving doorheen gaan op gebied van energie, water, klimaatverandering, landbouw, natuur, en nu ook met hoe we beter kunnen omgaan met COVID landelijk, regionaal en lokaal.

Op de zesde plek staat de tweede nieuwkomer, Herman van Veelen. Hij is een van de oprichters van christelijke leefgemeenschap ‘Dorothy’ in het buitengebied van Amstelveen. Samen met zijn vrouw Anna Blomgren publiceerde hij onlangs een  over religieuze leefgemeenschappen in Nederland.

Naast deze eerste zes kandidaten beschikt de ChristenUnie over specialisten en adviseurs op het gebied van financiën, sport, religie, schuldhulpverlening en milieu.

Het verkiezingsprogramma van ChristenUnie Amstelveen is te vinden op amstelveen.christenunie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie