Bij het plangebied gaat het om een zone langs de Bovenkerkerweg waar afzonderlijke, deels leegstaande kantoorgebouwen staan.
Bij het plangebied gaat het om een zone langs de Bovenkerkerweg waar afzonderlijke, deels leegstaande kantoorgebouwen staan. Eddie de Blieck/BDU

Uitstel besluiten over woningbouw aan rand Middenhoven tot na verkiezingen

21 januari 2022 om 11:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Het college van B en W stelt besluitvorming over woningbouw in een ontwikkelzone aan de Bovenkerkerweg aan de rand van Middenhoven uit tot na de gemeenteraadsverkiezingen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de gemeenteraad op 16 februari de aangepaste Nota van Uitgangspunten voor dit gebied zou bespreken. Vanwege vele vragen van omwonenden wil het college hier meer tijd voor uittrekken. De buurt keert zich al langer tegen plannen om de grotendeels leegstaande kantoren in de zone ter vervangen door hoge appartementencomplexen.

De raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur heft op 2 december de concept Nota van Uitgangspunten (NvU) van de Ontwikkelzone Bovenkerkerweg besproken. Bij behandeling hiervan is afgesproken om in de raadsvergadering van 16 februari 2022 de aangepaste Nota van Uitgangspunten te bespreken. Qua planning is dit volgens het college echter niet haalbaar gebleken. 

ZORGVULDIGHEID “Het komen tot een gebiedsvisie voor de ontwikkelzone Bovenkerkerweg is een proces dat veel aandacht heeft en waar velen een mening over hebben. Tijdens de bespreking van de concept NvU in de raadscommissie en tijdens de participatiebijeenkomsten over de concept-nota zijn veel vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. Ruim 120 mensen namen deel aan de digitale participatieavond op 16 december en dit leverde ruim 200 vragen op. Dit waren onder meer algemene vragen over de plannen en de bereikbaarheid van het gebied, maar ook detailvragen over bouwhoogte, aantallen woningen en te hanteren parkeernormen. Wij vinden het belangrijk om de zaken goed op een rij te zetten ook vanwege het grote belang dat wij hechten aan goede en zorgvuldige communicatie naar de betrokken omwonenden. Wij geven zorgvuldigheid voorrang boven snelheid,’ aldus het college in een brief aan de gemeenteraad.

Door het uitstel zal bespreking en besluitvorming over de NvU plaatsvinden na de gemeenteraadsverkiezingen. Het college streeft er nu naar om de Nota vóór de komende zomer te bespreken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie