Lijsttrekker Michel Becker
Lijsttrekker Michel Becker AVA

Michel Becker voert kandidatenlijst AVA (Actief voor Amstelveen) aan

13 december 2021 om 10:47 Politiek

AMSTELVEEN De leden van AVA (Actief voor Amstelveen) hebben woensdag unaniem de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Als lijsttrekker is de huidige fractievoorzitter Michel Becker gekozen. Nummer twee op de lijst is burgerraadslid Gonnie van Rietschoten en derde staat Peter Grifhorst.

Alle kandidaten hebben volgens de statuten van AVA een VOG-verklaring (Verklaring omtrent het Gedrag) overhandigd. AVA-voorzitter en partij-oprichter Tim Lechner heeft mede door de aanwezige expertise en diversiteit op de lijst, alle vertrouwen in een succesvolle campagne met zetelwinst tot gevolg. Bij de vorige verkiezingen behaalde AVA twee zetels, maar door afsplitsing van één van de fractieleden is daar nu nog maar één van over.

Lijsttrekker Michel Becker is mede-oprichter van de partij. Hij is 40 jaar ondernemer en meer dan 30 jaar bestuurlijke actief bij onder andere Koninklijke Horeca Nederland, Economisch platform KvK NH, Sporting Martinus en de lokale politiek. ‘Met zijn tomeloze inzet, dossierkennis en energie, hét voorbeeld dat je in de lokale politiek echt van betekenis kunt zijn om doelstellingen te verwezenlijken,’ aldus AVA.


Gonnie van Rietschoten - AVA

Gonnie van Rietschoten, de nummer 2 op de lijst, is eigenaar van een rijwielzaak en pakt daarnaast haar verantwoordelijkheid als bestuurslid bij de Vereniging Amstelveense Detaillisten. Ze vertegenwoordigt AVA nu als burgerlid in de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur. ‘Ze onderscheidt zich door haar inzet en betrokkenheid bij de verschillende dossiers, vooral op het gebied van betaalbaar wonen voor ouderen en jongeren in Amstelveen.


Peter Grifhorst. - AVA

Peter Grifhorst (nummer 3 van AVA) is facilitair manager bij een mediabedrijf. Hij is volgens AVA een echte teamplayer, die zijn sporen heeft verdiend op maatschappelijk gebied, vooral als trainer-coach bij verschillende Amstelveense voetbalclubs. ‘Hij heeft naast een groot netwerk een creatief organiserend vermogen en staat midden in de Amstelveense gemeenschap,’ aldus AVA.


Kavita Laldjising - AVA

Op nummer 4 van de kandidatenlijst van AVA staat Kavita Laldjising, service coördinator sociale woningbouw. Met haar jeugdige uitstraling en enthousiasme een welkome aanvulling op de lijst, aldus AVA. Ze brengt haar kennis in betreffende huurdersbelangen en is voor de jongeren aanspreekpunt voor AVA-NEXT (het jongerenplatform van AVA). Ze heeft oog voor groen en is tevens als vrijwilligster bestuurlijk actief bij Sporting Martinus.


Ben Westendorp - AVA.

Ben Westendorp staat op de vijfde plek op de lijst. Hij is In bestuurlijk Amstelveen geen onbekende. Hij wordt door AVA zeer gewaardeerd als fractiesecretaris en als burgerlid in de commissie Algemeen Bestuur en Middelen. ‘Een zeer gedreven politicus en een echte dossiertijger zonderfranje, met duurzaamheid als specialisatie,’ aldus AVA. Hij is de voormalig voorzitter van VeiligVerkeer NL Amstelveen en is nu actief als vrijwilliger redacteur bij MijnAmstelveen.

De top tien bestaat verder achtereenvolgens uit: Ronald Bouwman (schooldirecteur basisschool), Ruscha de Jong- de Roos, Robert Logger, Wil Seiffers-Nijhuis (burgerlid in de commissie Burger en Samenleving) en Robbert Seidemann.

De partij kondigt aan dat de lijst voor eind januari nog aangevuld zal worden met een aantal aansprekende lijstduwers. Dan ook het volledige verkiezingsprogramma bekendgemaakt. Vooraf laat de partij al weten wat daarin de belangrijkste speerpunten zijn: betaalbare starters- en seniorenwoningen, verjonging en diversiteit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie