Jacqueline Höcker met het team van de nieuwe partij
Jacqueline Höcker met het team van de nieuwe partij "Goed voor Amstelveen': Diana Julio, Will Koning en partijvoorzitter Gijsbert Goes. Han Sinke Visual Art & New Media

Lijst Höcker doet mee met raadsverkiezingen als nieuwe partij ‘Goed voor Amstelveen’

8 november 2021 om 11:04 Politiek

AMSTELVEEN De huidige gemeenteraadsfractie Lijst Höcker doet op 16 maart 2022 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen als nieuwe partij met de naam ‘Goed voor Amstelveen’. Punten waar de partij zich sterk voor wil maken zijn bestaanszekerheid, wonen, klimaat, zorg en welzijn, duurzaamheid en dierenwelzijn.

Volgens Goed voor Amstelveen moet het vertrouwen in de de politiek hersteld worden. Daarvoor is volgens de nieuwe partij betrouwbaarheid, empathie en daadkracht een ‘must’. De partij wil er voor iedereen zijn en gaat de wijken in om inwoners op zoeken en instellingen en ondernemers te bezoeken. 

ALLE HENS AAN DEK “Veel mensen ervaren nu onzekerheid over klimaat, werk, wonen en gezondheid,” stelt Jacqueline Höcker. Zo heeft de ouderenzorg volgens haar een ‘alle hens aan dek’ mentaliteit nodig. “Ouderen die alleen wonen en verstoken zijn van goede zorg tot verwaarlozing aan toe, hebben de politieke volksvertegenwoordigers hard nodig.¨ Ook de situatie op woningmarkt vraagt volgens de nieuwe partij om oplossingen. “Er zijn veel gezinnen en jong volwassenen die een woning zoeken. Betaalbare eengezinswoningen zijn zeer schaars of zijn er helemaal niet. Daar zijn alternatieve bouwmogelijkheden voor.” Verder moet er volgens de nieuwe partij goed geanticipeerd worden op klimaatverandering. “We lopen een grote kans op extreemwateroverlast. Daar is goede waterberging voor nodig.“ 

KANDIDATENLIJST Jacqueline Höcker deed bij de vorige raadsverkiezingen mee voor Actief voor Amstelveen en kreeg toen veel voorkeurstemmen (477). Ze kreeg een zetel in de gemeenteraad, maar stapte begin dit jaar uit de lokale partij uit onvrede over de koers. Ze ging zelfstandig in de gemeenteraad verder als Lijst Höcker. Nu is dus besloten om als nieuwe partij aan de komende raadsverkiezingen. Jacqueline Höcker krijgt daarbij steun van Gijsbert Goes, de voorzitter van het partijbestuur, en de burgerraadsleden Diana Julio en Will Koning, die ook op de kandidatenlijst komen. Het bestuur heeft laten weten dat er ook nog gesprekken met potentiële kandidaten gevoerd worden.

De partij nodigt geïnteresseerden die politiek actief wil zijn, lid willen worden of wil deelnemen aan een klankbordgroep uit voor een gesprek. Binnenkort worden informatiedagen georganiseerd.

Voor meer informatie: goedvooramstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie