Pieter Monkelbaan de nummer 2 op de kandidatenlijst van BBA
Pieter Monkelbaan de nummer 2 op de kandidatenlijst van BBA BBA

Burgerbelangen Amstelveen presenteert kandidatenlijst raadsverkiezingen

10 december 2021 om 13:26 Politiek

AMSTELVEEN De ledenvergadering van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) heeft unaniem de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De vergadering stemde in met het voorstel van het bestuur om Ruud Kootker als lijsttrekker te kiezen. Daarna volgen Pieter Monkelbaan, Ewa Petiet, voormalig CDA-fractievoorzitter Ferry van Groeningen en de nieuwkomers Kitty Huisman en Carolien van Vugt. BBA heeft nu vier zetels in de gemeenteraad. 

De huidige BBA-raadsleden Jacqueline Solleveld Olthof en Marga van Herteryck zijn niet meer beschikbaar voor een nieuwe raadsperiode. De zware belasting als raadslid is volgens BBA voor beiden niet meer te combineren met hun fulltime banen. BBA respecteert hun besluit, maar betreurt het zeer dat twee toegewijde raadsleden geen deel meer zullen uitmaken van de fractie. Ze staan nog wel als lijstduwers op de kieslijst op plek 19 en 20.

Burgerraadslid Pieter Monkelbaan is doorgestroomd naar de tweede plek op de lijst. Bij BBA geniet hij grote waardering voor zijn inbreng in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. Bovendien verving hij met verve in de afgelopen periode een half jaar lang Ewa Petiet als raadslid tijdens haar zwangerschapsverlof. Ook komen er op verkiesbare plaatsen drie nieuwe namen. Ewa Petiet keert zelf op nummer 3 terug op de kandidatenlijst. Zij heeft inmiddels acht jaar ervaring als gemeenteraadslid.

(Tekst gaat door onder de foto)


Kitty Huisman staat op de 5de plek op de kieslijst. - Foto: BBA

De leden van BBA hebben ingestemd met een voorstel van het bestuur om, net als vier jaar geleden, de mogelijkheid open te houden om nog twee nieuwe kandidaten aan de lijst toe te voegen. Voorzitter Peter Bot informeerde de vergadering dat er nog gesprekken lopen met mogelijke kandidaten. 

Hoewel er nog talrijke aanvullingen kwamen, werd het concept verkiezingsprogramma door de vergadering enthousiast ontvangen. Na het inpassen van de diverse voorstellen uit de vergadering zal het definitieve verkiezingsprogramma naar verwachting eind volgende week worden gepresenteerd.


Carolien van Vugt staat op de 6de plek op de lijst. - Foto: BBA

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie