Marijn van Ballegooijen.
Marijn van Ballegooijen. PvdA Amstelveen

PvdA Amstelveen kiest Marijn van Ballegooijen als lijsttrekker

6 november 2021 om 12:00 Overig

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (44) is door de leden van PvdA Amstelveen gekozen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022. Op plek 2 op de lijst staat fractievoorzitter Esther Veenboer. Raadslid Arnout van den Bosch keert terug op plek 3.

Marijn van Ballegooijen voert voor het eerst de Amstelveense PvdA-lijst aan. Hij was tot 2018 nog politiek actief in het Amsterdamse Stadsdeel Zuid. Hij was daar tussen 2006 en 2014 respectievelijk raadslid en fractievoorzitter in de stadsdeelraad. Daarna was hij van 2014 tot 2018 als stadsdeelbestuurder verantwoordelijk voor het sociaal domein. In mei 2018 maakte hij de overstap naar de Amstelveense politiek, nadat de PvdA een coalitie-akkoord had bereikt met de VVD en D66. Van Ballegooijen werd wethouder en kreeg onder meer Werk en Inkomen, Zorg en WMO, Emancipatie en discriminatie en Welzijn zijn takenpakket.

NAAR ELKAAR OMKIJKEN “Drie jaar geleden ben ik naar Amstelveen verhuisd. Ik ben enorm van de Amstelveners gaan houden. Vooral hoe onze mensen naar elkaar hebben omgekeken tijdens de coronacrisis was hartverwarmend. Maar ik zie ook dat te veel mensen afschuwelijk in de problemen komen door de woningnood, door wachtlijsten in de zorg of door schulden. We moeten meer voor hen doen,” aldus de kersverse lijstaanvoerder.

Hij wordt op de lokale PvdA-kandidatenlijst gevolgd door Ester Veenboer, die jarenlange ervaring in de lokale politiek heeft. Zij wordt door de kandidaatstellingscommissie geroemd vanwege haar leidinggevende capaciteiten. De nummer 3, Arnout van den Bosch. wordt omschreven als ‘een groot talent met een scherp oog voor sociaal onrecht en een warm hart voor sociale woningbouw en goed openbaar vervoer’.

{SOCIALE STAD] Plek 4 wordt ingenomen door nieuwkomer Rosalie Bouwman. Zij wil de politiek in om te zorgen voor een sociale stad waarin bewoners die pech hebben in het leven een tweede kans krijgen. Daarna volgt het huidig burgerraadslid Guy Muller op plek 5. Op de 6de plaats staat de huidig voorzitter van het lokale PvdA-bestuur Anna Kaal. Op plek 7 volgt nieuwkomer Maher Shehna, op plek 8 huidig burgerraadslid Dick Loos en op plek 9 nieuwkomer Liesbeth Gamadia. De lijst zal volgens de PvdA nog verder worden aangevuld met lijstduwers.

De PvdA heeft nu 3 zetels in de 37 zetels tellende gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie