De zuidelijke rijbaan van de bypass (rechts) is in februari al in gebruik genomen.
De zuidelijke rijbaan van de bypass (rechts) is in februari al in gebruik genomen. Naomi Heidinga

A9 bij Amstelveen volgend weekend in richting Badhoevedorp afgesloten

19 maart 2023 om 20:00 Overig

AMSTELVEEN De A9 wordt vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot maandag 27 maart 5.00 uur afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot aan knooppunt Badhoevedorp. Verkeer dat in de richting Haarlem/Schiphol wil, wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd. Voor het verkeer dat in de andere richting gaat (vanaf knooppunt Badhoevedorp naar knooppunt Holendrecht) zijn volgend weekend op de A9 twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Dat verkeer moet rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd.

Aannemer Veenix sluit volgend weekend de noordelijke rijbaan van de A9 aan op de bypass in Amstelveen (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 ). De bypass is nodig om ruimte te maken aan de noordkant van de A9 zodat Veenix kan starten met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging van de snelweg. De zuidelijke rijbaan van de bypass is eerder al in gebruik genomen. Vanaf maandag 27 maart 5.00 uur rijdt al het verkeer ter hoogte van Amstelveen over de bypass.

Naast verkeershinder veroorzaken de werkzaamheden op sommige momenten ook forse geluidhinder voor de directe omgeving. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd, meldt Rijkswaterstaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie