Werkzaamheden op afrit 5 van de A9 ter hoogte van het centrum van Amstelveen.
Werkzaamheden op afrit 5 van de A9 ter hoogte van het centrum van Amstelveen. Rijkswaterstaat/Gerrit Serne

A9 bij Amstelveen volgend weekend in één richting dicht en één avond en nacht helemaal

9 februari 2023 om 16:44 Verkeer en vervoer Werk aan A9

AMSTELVEEN De A9 wordt van vrijdag 17 februari 20.00 uur tot maandag 20 februari 5.00 uur in één richting afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot knooppunt Holendrecht. Dat is nodig in verband met de aanleg van een bypass ten zuiden van de snelweg. Zaterdagavond en –nacht (18 februari) is de A9 in beide richtingen dicht. Vanaf maandag 20 februari rijdt het verkeer dat op de A9 richting Amsterdam/Utrecht gaat over de bypass.

Om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging van de A9 in Amstelveen, is de aannemer al enige tijd bezig met de aanleg van tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 (de bypass). In het weekend van 17 tot 20 februari wordt de zuidelijke rijbaan van de A9 verplaatst naar de bypass. Hiervoor zijn verschillende afsluitingen van de snelweg nodig.

OP- EN AFRITTEN

Ook de op- en afritten 5 Amstelveen-Stadshart aan de zuidzijde van de A9 moeten aangesloten worden op de bypass, evenals afrit 5 Amstelveen-Stadshart aan de noordkant (komende vanuit de richting Amsterdam/Utrecht). Deze afrit is in de weken voorafgaand verlegd om ruimte te maken voor de bypass.

AFSLUITINGEN

In verband met de werkzaamheden is de A9 van vrijdag 17 februari 20.00 uur tot en met maandag 20 februari 5.00 uur in één richting dicht: vanaf knooppunt Badhoevedorp tot knooppunt Holendrecht. Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. De extra reistijd is circa 10-30 minuten.

Tijdens dit weekend, zijn op de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 6 Aalsmeer, twee in plaats van drie rijstroken beschikbaar. Het verkeer richting knooppunt Badhoevedorp moet daarom rekening houden met een grotere kans op file en extra reistijd als gevolg daarvan.

Van zaterdag 18 februari 20.00 uur tot zondag 19 februari 9.00 uur wordt de A9 in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en vice versa en moet rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd.

Van zaterdag 18 februari 16.00 uur tot maandag 20 februari 5.00 uur is ook afrit 5 Amstelveen-Stadshart, komende vanuit de richting Amsterdam/Utrecht, dicht. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via gele bebording.


Kaartje met omleidingsroute. - Rijkswaterstaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie