Het oude en het nieuwe tijdelijke viaduct bij het Kazernepad over de A9.
Het oude en het nieuwe tijdelijke viaduct bij het Kazernepad over de A9. Irvin W. van Hemert

A9 bij Amstelveen in één richting dicht in laatste weekend augustus

13 augustus 2021 om 11:29 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De A9 wordt van vrijdag 27 augustus 20.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur ter hoogte van Amstelveen in één richting afgesloten. Het gaat om het traject vanaf knooppunt Badhoevedorp tot afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel dicht. Verkeer wordt omgeleid via de A4, de A10 en de A2. Aannemer VeenIX sloopt dit weekend de zuidelijke delen van de oude viaducten over de A9 bij de Amsterdamseweg en het Kazernepad. Deze werkzaamheden veroorzaken forse hinder voor de directe omgeving.

Ook in de andere rijrichting moet het verkeer op de A9 in hetzelfde weekend rekening houden met vertraging. Daar wordt in verband met de werkzaamheden vanaf de aansluiting Ouderkerk a/d Amstel (4) één rijstrook afgesloten. Dat betekent dat op dit deel van de A9 twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. 

TIJDELIJKE BRUGGEN Om de verdiepte ligging aan de noordkant te kunnen bouwen, legt VeenIX aan de zuidkant van de A9 tijdelijk extra rijstroken aan, een zogenaamde bypass. Onder de huidige viaducten is onvoldoende ruimte voor deze tijdelijke rijstroken, daarom moeten ze gesloopt worden. Om de verbinding tussen Amstelveen noord en zuid tijdens de bouw van de verdiepte ligging te behouden, heeft VeenIX begin van de zomer twee tijdelijke bruggen geplaatst op deze locaties.

SLOOP REST VIADUCTEN IN 2022 De noordelijke delen van de viaducten worden pas gesloopt als het verkeer in Amstelveen over de nog aan te leggen bypass aan de zuidkant van de A9 rijdt. De noordelijke rijbaan is dan vrij van verkeer waardoor geen afsluiting nodig is. Naar verwachting zal dit eind 2022 plaatsvinden.

OMLEIDINGEN Vanwege de gedeeltelijke afsluiting van de A9 worden er tussen 27 en 30 augustus diverse omleidingen ingesteld. Verkeer vanuit de richting Haarlem/Schiphol richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. Verkeer vanuit Amstelveen richting knooppunt Holendrecht wordt omgeleid via de A9 richting knooppunt Badhoevedorp, de A4, A10 en A2.

In de richting Badhoevedorp zijn vanaf Ouderkerk aan de Amstel twee rijstroken open. Vanaf oprit 5 Amstelveen-Stadshart tot aan knooppunt Badhoevedorp wordt verkeershinder verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie