De A9 bij Amstelveen. Rechts voorbereidingen voor de aanleg van de bypass.
De A9 bij Amstelveen. Rechts voorbereidingen voor de aanleg van de bypass. Google Streetview

A9 bij Amstelveen komend weekend éen nacht afgesloten in één richting

12 januari 2023 om 08:00 Overig Werk aan A9

AMSTELVEEN De A9 is van zaterdag 14 januari 22.00 uur tot zondag 15 januari 9.00 uur in één richting dicht vanaf knooppunt Badhoevedorp tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart. Het verkeer wordt omgeleid via de A4, A10 en de A2. Aannemer VeenIX plaatst in deze nacht een aantal verkeersportalen over de A9 ter voorbereiding op de ingebruikname van de bypass (tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9). 

Deze bypass wordt aangelegd om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging van de A9 ter hoogte van Amstelveen. Half februari wordt het eerste deel van de bypass in gebruik genomen. Eind maart volgt het tweede deel. In het voorjaar begint VeenIX met de bouw van de noordelijke verdiepte bak voor de A9.

OPRIT SCHIPHOL OOST In verband met de aanleg van de bypass, wordt ook de A9-oprit Schiphol Oost van vrijdag 13 januari 20.00 uur tot maandag 27 maart 5.00 uur afgesloten. Dit is de oprit bij de rotonde van de Burgemeester A. Colijnweg (tussen oprit 6 Aalsmeer en oprit 5 Amstelveen Stadshart in). Het verkeer dat vanuit Aalsmeer komt kan in deze periode via oprit 6 Aalsmeer de A9 oprijden. 

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN Na de ingebruikname van de Bypass start Veenix na twee jaar van voorbereidende werkzaamheden met het ‘echte werk’ voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Rikswaterstaat wil omwonenden hier graag over informeren. Ook dit jaar staan daarom weer webinars (online informatiebijeenkomsten) en live inloopmarkten gepland. Voor omwonenden uit de gemeente Amstelveen vindt een webinar plaats op 25 januari en een inloopbijeenkomst op 1 februari. Voor omwonenden uit de gemeente Ouder-Amstel wordt een webinar gehouden op 26 jan en een inloopbijeenkomst op 2 februari. Aanmelden kan via deze link.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie