Petra de Jonge bespreekt de werkwijze met Mohamad Alaraj
Petra de Jonge bespreekt de werkwijze met Mohamad Alaraj Annemarieke van den Broek

Couture Atelier van Parijse allure landt in Amstelveen

24 november 2022 om 12:09 Overig Deel je nieuws

Internationaal modeontwerpster Petra de Jonge bewijst dat couture ook toegankelijk kan zijn en ontwerpt kleding voor speciale momenten in iemands leven. Ze heeft al een kleine fanbase ontwikkeld in Amsterdam en opent nu haar atelier in Amstelveen. De feestelijke opening is op zondagmiddag 11 december.

Prijswinnend modeontwerpster Petra de Jonge die mode studeerde aan ArtEZ won met haar eindexamencollectie de Smirnoff Award. Ze werkte jarenlang voor bekende Parijse modehuizen als Kenzo, Barbara Bui, M&F Girbaud en verkocht haar eigen merk ook aan luxe winkels. Eenmaal terug in Nederland mistte ze de ambachtelijke werkwijze van de Parijse ateliers en besloot aansluiting te zoeken bij de nieuwkomers die in hun land ook op hoog niveau in de mode werkten. ‘Gelukkig vond ik tussen de Syrische kleermakers de kwaliteitsnorm die niet onderdoet voor die van de Parijse ateliers. Wij delen het verlangen naar kwaliteit en vruchtbare samenwerkingen. Ik hoef maar naar mijn kleermaker Mohamad Alaraj te kijken en weet wat hij bedoeld. Dat maakt ons maar uiteindelijk ook de klanten gelukkig’.

De Jonge’s diverse collectie varieert van luxe vrijetijdskleding tot geùp- of gerecyclede jeans, smokings, podium kleding en trouwjurken. 

Elk tijdloos kledingstuk wordt in haar nieuwe atelier in Amstelveen met de hand vervaardigd.

De maten worden geregistreerd met behulp van een 3D scanner. Vervolgens kun je kiezen uit een rijk aanbod van duurzaam geproduceerde stoffen. Daarbij maakt ze onder andere gebruik van zogenoemde ‘dead stock’, hoogwaardige overgebleven partijen stof die niet meer gebruikt worden door andere modehuizen omdat dat niet genoeg is voor hun grote producties.

Ook startte ze QUILTY PLEASURE, een initiatief om jonge kleermakers het vak te leren. Prachtige sample stofjes worden geassembleerd tot sjaals en jassen. Museumwinkels hebben al interesse getoond.

‘Ik laat me in mijn ontwerpen vaak inspireren door de natuur qua stof maar ook qua vorm. Op dit moment bedruk ik bijvoorbeeld stoffen met planten en natuurlijke pigmenten. Een jurk heeft een blad als bustier en ik heb nog veel meer inspiratie voor ontwerpen!’ 

Je kunt een afspraak met de ontwerpster zelf maken, profiteer ervan dat ze nu nog niet is ontdekt door ‘tout le monde’.

Wil je bij het Openingsfeest zijn op 11 december van 15-18.30 uur.

Schrijf je dan even in via de website of stuur een mail.

Web: www.petradejonge-store.nl   

Mail: petra@petradejonge.nl  Insta: petradejongestore.nl     Tel: 06 41 66 43 24

Adres: Doctor Willem Dreesweg 2, 3e etage  Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie