Een kindertekening van Eduarda die kunstenares Helenita Peruzzo in een van haar schilderijen voor Paint a Future heeft verwerkt.
Een kindertekening van Eduarda die kunstenares Helenita Peruzzo in een van haar schilderijen voor Paint a Future heeft verwerkt. PR

‘Paint a Future’ in Ateliers 2005 in Amstelveen

6 maart 2022 om 10:32 Overig

AMSTELVEEN De tentoonstelling ‘Paint a Future’ met werken van internationale kunstenares die meedoen aan dit dit hulpproject voor kinderen is vanaf 12 maar te zien in Ateliers 2005 in Amstelveen. Initiatiefneemster van het project is hetty van der Linden. Ze laat kinderen overal waar ze op de wereld komt hun dromen schilderen en verwerkt deze papieren dromen in haar doeken. De opbrengst van de verkoop is bestemd om deze dromen te verwezenlijken. Met haar hebben inmiddels al ruim 60 gerenommeerde kunstenaars over de hele wereld geheel belangeloos aan het project meegewerkt

Met haar kleurrijke schilderijen exposeert kunstenares Hetty van der Linden al jaren over de hele wereld. Na de opening van haar expositie in Buenos Aires ontstond het idee voor Paint a Future, een uitzonderlijk initiatief waarmee nu al honderden kinderen hun dromen hebben zien uitkomen. Ze liep door de straten van de stad en zag hoe kinderen op straat moesten zien te overleven. Ze werd diep geraakt door het verschil tussen de luxe die ze even daarvoor had ervaren en de uitzichtloosheid van deze kinderen. 

TWEE WERELDEN VERBINDEN In een gesprek vertelden de kinderen Hetty openhartig over hun bestaan. Dat was het moment waarop ze zich realiseerde dat juist zij als kunstenaar toegang heeft tot beide werelden: “Het was aan mij om die twee werelden met elkaar te verbinden. Alleen wist ik niet direct hoe.” Ze vroeg de kinderen hun dromen op een stuk papier te schilderen.

Eenmaal terug in Amsterdam lieten de verhalen en de dromen van de kinderen haar niet meer los. Ze nam de tekeningen van de kinderen, plakte die op haar doek en maakte er een schilderij omheen. Het schilderij werd verkocht en de volledige opbrengst ging naar de straatkinderen van Buenos Aires. Daarmee was het idee voor Paint a Future geboren.

TOVERPENSEEL Vanaf dat moment laat Hetty van der Linden kinderen overal waar zij komt met een ‘toverpenseel’ hun dromen schilderen. Niet alleen in Argentinië, maar in ieder land waar kinderen nog veel te dromen hebben. Deze papieren dromen verwerkt zij in haar doeken. Met haar hebben inmiddels al ruim 60 gerenommeerde kunstenaars over de hele wereld geheel belangeloos aan het project meegewerkt. De kunstwerken worden via exposities wereldwijd verkocht aan kunstliefhebbers en vele anderen die Paint a Future een warm hart toedragen. Hetty gaat persoonlijk met de opbrengst van het schilderij terug om de kinderen te helpen dichter bij hun droom te komen. Alle schilderijen zijn uniek en de opbrengst gaat volledig naar de kinderen. 

In Ateliers 2005 aan Van Weerden Poelmanlaan 4 is  een deel van deze werken te zien. De tentoonstelling is in de periode van 12 tot 27 maart te bezichtigen op zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 of op afspraak. De tentoonstelling wordt op zondag 13 maart om 15.00 uur officieel geopend.

Voor meer informatie: ateliers2005.nl


Schilderij van de Braziliaanse kunstenares Helenita Peruzzo. Zij heeft de bovenstaande tekening van Eduarda in het schilderij verwerkt. Het originele werk is verkocht voor 2.500 euro en met dat geld is een speeltuintje in de tuin van de creche van Eduarda gebouwd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie