Fractievoorzitter Michel Becker.
Fractievoorzitter Michel Becker. Actief voor Amstelveen

Actief voor Amstelveen vraagt noodsteun voor inwoners en bedrijven

19 september 2022 om 10:09 Overig

AMSTELVEEN Actief voor Amstelveen gaat woensdag tijdens de raadsvergadering nogmaals aan het college van B en W om invoering van een steunpakket voor inwoners en bedrijven vragen in deze financieel moeilijke tijden. De lokale partij deed dat eerder via schriftelijke vragen aan het college, maar kreeg toen als antwoord van B en W dat zij de zorgen weliswaar delen, maar dat de mogelijkheden van de gemeente op gebied van inkomenspolitiek beperkt zijn. Actief voor Amstelveen noemt die reactie ‘onbevredigend, om het mild uit te drukken’. 

De partij wijst erop dat momenteel veel inwoners en bedrijven niet of moeilijk de sterk verhoogde energierekening kunnen betalen en dat de eerste levensbehoeftes in het geding komen. ‘Mensen komen in de kou te zitten en bedrijven moeten hun deuren sluiten,’ stelt de partij

“We geven het niet zomaar op, we gaan met mondelinge vragen tijdens de raadsvergadering proberen alsnog toezeggingen voor een steunpakket te krijgen,” stelt Michel Becker, fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen. 

Actief voor Amstelveen wil dat het college toezegt incidentele instrumenten, zoals bijzondere bijstand, eerder en ruimer in te zetten voor ondersteuning van ouderen, studenten en mensen met inkomens net boven het sociaal minimum. Dit om te voorkomen dat deze groepen zich bij de voedselbank moeten melden.

Ook wordt gevraagd een noodfonds op te richten voor noodlijdende inwoners met inkomens net boven het sociaal minimum, MKB- en ZZP-ondernemers. Zij kunnen daar dan bijvoorbeeld een beroep op doen voor een renteloze lening om hun energienota te betalen. Tevens wordt het college uitgenodigd om inwoners en noodlijdende bedrijven ruimhartig uitstel van betaling te verlenen van gemeentelijke belastingen. Tenslotte stelt Actief voor Amstelveen voor om een tijdelijk crisisteam in het leven te roepen om met spoed binnenkomende hulpaanvragen af te handelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie