Zonnepanelen op woningen in Bovenkerk.
Zonnepanelen op woningen in Bovenkerk. Gemeente Amstelveen

Zonnepanelenactie voor inwoners en bedrijven in Amstelveen Zuid

23 maart 2022 om 12:25 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De gemeente organiseert een zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid voor inwoners en bedrijven. Met deze actie wil de gemeente het opwekken van duurzame energie stimuleren en door de aankoop te bundelen is het mogelijk een scherpere prijs aan te bieden.

“We zien dat er veel vraag is naar zonnepanelen. De panelen verlagen de energierekening, verminderen de CO2-uitstoot en wekken eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die wordt in de regel in 5 tot 8 jaar terugverdiend. We zijn verheugd dat we inwoners en bedrijven in de gelegenheid kunnen stellen om mee te doen met deze collectieve actie. Daarnaast willen we met deze actie het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden gemakkelijker maken,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

AANMELDEN Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 7 april een online informatiebijeenkomst gehouden voor inwoners. De zonnepanelenactie wordt dan verder toegelicht. Ook kunnen inwoners vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de installateur. Aanmelden voor de online bijeenkomst kan via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Op deze website kunnen belangstellenden zich ook al inschrijven voor de zonnepanelenactie.

WONINGOPNAME Wie zich heeft ingeschreven voor deze actie ontvangt een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie.

Bedrijven die interesse hebben in de aanschaf van zonnepanelen moeten voor 19 mei contact opnemen met de leverancier Solarprof. Dat kan per e-mail naar info@solarprof.nl of via telefoonnummer 0348-744.025.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie