Het Stadsplein nodigt zoals het nu is ingericht niet uit om hier lang te verblijven.
Het Stadsplein nodigt zoals het nu is ingericht niet uit om hier lang te verblijven. Gemeente Amstelveen

Ideeën voor verbetering Stadshart Amstelveen welkom bij gemeente

4 februari 2022 om 11:16 Overig

AMSTELVEEN De gemeente vraagt inwoners ideeën aan te dragen voor vernieuwing en verbetering van het Stadshart van Amstelveen. Dit kan via het participatieplatform Denk Mee. Iedereen kan meedenken over verschillende categorieën binnen het gebied. De inbreng  wordt beoordeeld op de haalbaarheid en vervolgens verwerkt in de Gebiedsvisie voor het Stadshart. Die visie wordt rond de zomer ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Geïnteresseerden kunnen hun ideeën aandragen voor vier verschillende categorieën, namelijk openbare ruimte, verlevendiging Stadsplein, cultuur en recreatie en winkelgebied. Aangedragen ideeën worden getoetst op haalbaarheid (bijvoorbeeld de uitvoerbaarheid, financiën en draagvlak in de omgeving) en vervolgens in deze gebiedsvisie verwerkt. Daarnaast worden de ideeën gedeeld met de verschillende vastgoedeigenaren, winkeliersverenigingen, culturele instellingen en ondernemers in het gebied, om zo gezamenlijk tot een vernieuwd en verbeterd Stadshart te komen.

NIET GEZELLIG “Het Stadshart is een plek waar wonen, winkelen, werken, recreëren en cultuur samenkomen,” aldus wethouder Herbert Raat (Stadshart). “Dat is de kracht van het Stadshart. Maar het is ook de hoogste tijd dat we bepaalde zaken aan gaan pakken. Alles is heel functioneel, maar het is er niet gezellig”. Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken) vult aan: “Het Stadsplein bijvoorbeeld. Deze nodigt niet uit om hier de hele dag te verblijven. ’s Avonds zit het binnen in restaurants wel vol, maar buiten oogt het plein nog steeds verlaten. Daarom vragen we onze inwoners mee te denken. Want het Stadshart is een plek van en voor iedereen.”

De Gebiedsvisie Stadshart is een verdere uitwerking van de eerder door de gemeenteraad vastgestelde Ruimtelijke Uitwerking Visie Stadshart en de Gebiedsvisie Traverse - A9 Stadshart. De Gebiedsvisie is de leidraad voor toekomstige plannen binnen het Stadshart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie