Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon in gesprek met betrokkenen tijdens hun werkbezoek aan het Stadshart.
Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon in gesprek met betrokkenen tijdens hun werkbezoek aan het Stadshart. Gemeente Amstelveen

‘Sommige delen van winkelgebied Stadshart hard aan vernieuwing toe’

9 september 2021 om 13:29 Winkels

AMSTELVEEN Wethouders Herbert Raat en Floor Gordon hebben donderdag 2 september een werkbezoek gebracht aan het Stadshart. Ze liepen onder meer een rondje door het winkelgebied met Bart van Twillert, Sigrid Verleun en Eduard Helwig van Unibail-Rodamco Westfield, de eigenaar van Stadshart Amstelveen. Zij lieten zien op welke plekken volgens hen veranderingen noodzakelijk zijn. Wethouder Herbert Raat (Stadshart) gaf aan dat de gemeente ook ziet dat sommige delen van het winkelgebied hard aan vernieuwing toe zijn. “Hierover zijn en blijven we in contact met Unibail-Rodamco Westfield.”

Tijdens het werkbezoek voerden de wethouders gesprekken met verschillende belanghebbenden over de laatste ontwikkelingen. Het ging daarbij naast Unibail-Rodamco Westfield, ook om de bewonersgroep Belangenvereniging Meander bewoners (BVMB), winkeliersvereniging VCP en enkele horeca ondernemers. Met Gaby Galstaun en Cees Veldt van de winkeliersvereniging sprak de gemeente ook over de toekomst van het Stadshart. Belangrijk onderwerp van gesprek was de huidige en de te verwachten leegstand van winkels.

ZORGEN Bij de Belangenvereniging Meander bewoners sprak de gemeente met voorzitter Klaas Jan Bruintjes, Henry Goudsmit en Margriet Daflaar. De vereniging heeft ideeën om de appartementencomplexen te verduurzamen en hield hierover recent een enquête onder de bewoners. De uitkomst hiervan wordt binnenkort aan de gemeente gepresenteerd. Ook deelden de bewoners hun zorgen over de hoeveelheid kamergewijze verhuur.

UITBREIDING TERRASSEN De middag eindigde met horeca ondernemers Daan Kroone, Hans Gort, Gaby Galstaun en Vikram Sharma. De ondernemers gaven aan de tijdelijke uitbreiding van de terrassen graag ook in de toekomst in stand te willen houden. Daarnaast willen ze graag in overleg blijven over de mogelijke uitbreidingen van het aantal horecazaken.

GOEDE GESPREKKEN De wethouders spraken na afloop van een geslaagd bezoek. “We hebben beiden regelmatig contact met verschillende partijen in het Stadshart. Vóór de uitbraak van het coronavirus gingen we regelmatig bij verschillende betrokkenen op bezoek en dat was lange tijd niet mogelijk. We hebben goede gesprekken gevoerd over actuele kansen en bedreigingen voor het Stadshart. Ons gezamenlijke doel is een levendig, gezond en aantrekkelijk gebied,” aldus Floor Gordon (Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie