Wethouder Herbert Raat luidt de klok van ANNA.
Wethouder Herbert Raat luidt de klok van ANNA. Eigen Foto

Wethouders luiden klok van ANNA voor heropening cultuur en horeca

22 januari 2022 om 16:44 Overig

AMSTELVEEN De wethouders Floor Gordon (Economische Zaken) en Herbert Raat (Cultuur) hebben zaterdag aan het begin van de middag de ludieke oproep van ANNA tot heropening van horeca en cultuur ondersteund door het luiden van de klokken. ‘Hopelijk kunnen er snel weer bezoekers naar deze lege culturele hotspot van Amstelveen,’ meldde wethouder Floor Gordon op Twitter.

Om de aanhoudende sluiting van horeca en cultuur onder de aandacht te brengen werden zaterdag in 12.05 uur een uur lang de klokken van de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg geluid. In de kerk is Proeflokaal ANNA van de Naeckte Brouwers gevestigd. De initaiteifnemeners van deze actie willen daarmee duidelijk maken dat het water hen aan de lippen sgtaat. Het is tijd voor heropening, vinden de medewerkers van ANNA. ‘Horeca en culturele instellingen willen zo snel mogelijk heropenen en het leven weer oppakken zoals ook de rest van Europa dit doet,’ aldus de Naeckte Brouwers.

Vandaag werd bekend dat het OMT (Outbreak Management Team) er positief tegenover staat om alle onderdelen van de samenleving weer te heropenen. Er komt wel een sluitingstijd van 20.00 uur, maar mogelijk mogen bijvoorbeeld de sport- of de cultuursector langer openblijven, zo melden diverse media.


Wethouder Floor Gordon luidt de klok. - (Eigen foto)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie