Klaar om de klokken van de Annakerk te luiden.
Klaar om de klokken van de Annakerk te luiden. Aangeleverd

ANNA luidt de noodklok voor horeca en cultuur in Amstelveen

21 januari 2022 om 10:30 Corona

AMSTELVEEN Om de aanhoudende sluiting van horeca en cultuur onder de aandacht te brengen worden zaterdag 22 januari om 12.05 uur een uur lang de klokken van de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg geluid. In de kerk is Proeflokaal ANNA van de Naeckte Brouwers gevestigd.

Cijfers laten zien dat deze kostbare sluiting niet nodig is, vinden de Naeckte Brouwers van proeflokaal ANNA. “Om te merken dat het water ons aan de lippen staat, zullen we met onze laatste krachten de klokken handmatig luiden. Al bijna twee jaar lang is ons financiële en sociale welzijn afhankelijk van een onnavolgbaar overheidsbeleid. In april 2021 is de motie Dijkhoff unaniem door de Tweede Kamer aangenomen. Hierin is afgesproken dat na een lockdown de mogelijkheden tot heropening evenredig over de samenleving verdeeld moet worden. Dit is nu niet het geval en dat is zeer kwalijk. Er zijn nu inschatbare risico’s die niet anders zijn als in een normale tijd.”

Het is tijd voor heropening, vinden de medewerkers van ANNA. “Horeca en culturele instellingen willen zo snel mogelijk heropenen en het leven weer oppakken zoals ook de rest van Europa dit doet. Uiterlijk op 26 januari. De koek is op”, aldus de Naeckte Brouwers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie