Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Annakerk groen verlicht in Week van de Pleegzorg

3 november 2021 om 09:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN De Annakerk is groen verlicht tijdens de Week van de Pleegzorg van 3 tot en met 10 november. Als onderdeel van de landelijke campagne ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ van Pleegzorg Nederland kleuren ook andere opvallende gebouwen in Nederland groen, zoals de watertoren in Aalsmeer. Zo wordt aandacht gevraagd voor pleegkinderen. 

Pleegzorg Nederland zoekt mensen die voor een kind van een ander willen zorgen. Wethouder jeugd, Frank Berkhout onderstreept het belang van de campagne. “Ieder kind hoort op te groeien met liefde en structuur. Helaas is dat niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. In Nederland wachten ruim 800 kinderen op een warm thuis. Pleegouders zijn dus hard nodig en daarom steunt onze gemeente deze actie.”

Er zijn verschillende vormen van pleegouderschap. Samen met de lokale pleegzorgorganisaties Kenter, Levvel, Parlan en WSG voert Pleegzorg Nederland de ‘Zet het licht op groen voor pleegkinderen’ campagne. Ze willen dat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Er zijn ook meerdere manieren waarop het pleegouderschap kan worden ingevuld. Dat hoeft namelijk niet altijd voor langere tijd te zijn. Gezinnen die kinderen voor een korte periode of in deeltijd opvangen zijn ook nodig.

Meer weten? Wie overweegt om pleegouder te worden voor korte, langere of deeltijd, kan kijken op https://www.pleegzorg.nl/pleegouder-worden en een informatiepakket aanvragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie