Afbeelding
Pixabay

Pleegzorgaanbieders zoeken nieuwe pleeggezinnen

12 juni 2021 om 09:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Alle pleegzorgaanbieders in Noord-Holland hebben hun krachten gebundeld in de zoektocht naar meer gezinnen. De gemeente Amstelveen steunt hun gezamenlijke campagne, want er zijn dringend nieuwe pleegouders nodig. In Noord-Holland wachten 500 kinderen tussen de 0 en 21 jaar op een gezin. Om op korte termijn deze honderden pleeggezinnen te vinden, organiseren de pleegzorgaanbieders 15 juni samen een informatieavond voor geïnteresseerden.

“Kinderen verdienen een goede en veilige plek, ook als ze tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen. Als pleegouder(s) kan je een enorm verschil maken voor een kind. Hulp, op welke manier dan ook, is meer dan welkom,” stelt wethouder Frank Berkhout (Jeugd).

De redenen waarom een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen verschillen enorm. Soms zijn ouders verslaafd, ziek, overleden of kampen ze met psychische problemen waardoor ze hun kind geen veilig thuis kunnen geven. Wat voor reden er ook is, een uithuisplaatsing is altijd een breuk in iemands leven. Een pleegkind komt daarom met een kleiner of groter trauma bij een nieuw gezin binnen. Maar ook heeft niet ieder kind een gelijke start, pleegzorg maakt de kans op een gelijke uitkomst volgens de aanbieders een stuk groter. 

Bij veel pleegkinderen is het gelukt een goede match te maken. Echter heeft het huidige tekort aan pleeggezinnen tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. Met de campagne ‘Open je Wereld’ (openjewereld.nu) hoopt Pleegzorg Nederland meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap. Om te zorgen dat er meer kans is op een match en elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Er worden pleegouders gezocht die openstaan voor crisis-, deeltijd- en voltijdopvang. Alle nieuwe pleegouders worden gescreend en krijgen begeleiding tijdens de duur van de plaatsing. 

Wie meer informatie over het opvangen van pleegkinderen wil, kan op 15 juni een online informatieavond bijwonen. Zij kunnen daar de verhalen horen van ervaren pleegouders. Aanmelden kan via openjewereld.nu/regio/amsterdam-amstelland-zaanstreek-en-waterland

Zie onderstaand wervingsfilmpje voor meer informatie:


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie