Afbeelding
Pleegzorg Nederland

Pleegzorg Nederland zoekt pleegouders, ook in Amstelveen

23 februari 2021 om 16:35 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Er zijn dringend nieuwe pleegouders nodig. Ook in Amstelveen. Het aantal nieuwe pleegouders neemt af waardoor het lastiger is om een ideale match te vinden voor kinderen. De campagne Openjewereld.nu van Pleegzorg Nederland wil meer mensen interesseren voor pleegzorg of een andere vorm van gezinsondersteuning.

Wethouder Jeugd, Frank Berkhout: “Kinderen verdienen een goede en veilige plek ook als ze tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen. Als pleegouder kun jij het verschil maken voor een kind. Hulp, op welke manier dan ook, is meer dan welkom.”

TEST Wie wil kijken of pleegzorg iets voor hem of haar is, kan op de regionale campagnepagina van openjewereld.nu een test doen ook om te kijken welke vorm het beste past. Want pleegouder zijn, kan op verschillende manieren. Het kan in verschillende gezinsvormen, parttime of fulltime en in lichtere vormen van gezinsondersteuning, bijvoorbeeld als Buurtgezin.

Meer weten? Geïnteresseerden die erover denken om iets voor een kind van een ander te gaan betekenen, kunnen een informatiebijeenkomst bij een van de pleegzorgorganisaties in de buurt bezoeken. Aanmelden kan hier. Daarbij zijn ervaren pleegouders aanwezig. Uiteraard is er alle gelegenheid vragen te stellen. Deelname aan een informatiebijeenkomst is altijd geheel vrijblijvend. In verband met de coronamaatregelen zijn deze bijeenkomsten momenteel online.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie