De oprichters Jan Albert van der Veen en Michel Lagrand (links)
De oprichters Jan Albert van der Veen en Michel Lagrand (links) Tim Castricum

Bierbrouwerij Naeckte Brouwers viert tienjarig bestaan met jubileumbier

18 november 2021 om 09:15 Overig

AMSTELVEEN De Amstelveense brouwerij Naeckte Brouwers bestaat tien jaar. Een decennium waarin nieuwe bieren gebrouwen werden, een brouwhuis gebouwd werd, er een tweede brouwhuis kwam en een proeflokaal en evenementenlocatie. In tien jaar tijd is Naeckte Brouwers gegroeid, van huurbrouwers tot volwaardige brouwerij met drie brouwlocaties, twee proeflokalen en distilleerderij. 

‘Heugelijke jaren dus, en dat willen we graag met jullie vieren’, melden de brouwers. Ter gelegenheid van het jubileum hebben ze een stevig bier gebrouwen, met 10% alcohol, waar de Russische tsaar trots op zou zijn geweest. Deze zogenoemde Russian Imperial Stout heeft voor een deel op verschillende eikenhouten vaten gerust en de kenmerken van de Islay whisky, cognac en rum overgenomen.

Vrijdag 19 november om 15.00 uur krijgt slijter Hans van Miltenburg, aan wie de brouwers tien jaar geleden de eerste fles Naeckte Non overhandigden, de eerste fles van het jubileumbier Tien. Daarmee begint een jaar met feestelijkheden rondom het jubileum.

Het proeflokaal van Naeckte Brouwers is te vinden in de Annakerk, Amsterdamseweg 22.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie