Wethouders Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) hebben vanmorgen bloemen overhandigd aan Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN en voorzitter van het Directieoverleg Culturele instellingen, om de culturele sector een hart onder de riem te steken. Ook sportlerares Barbara Brinkhuis die vanmorgen een sportles in het museum verzorgde, kreeg een bos bloemen.
Wethouders Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) hebben vanmorgen bloemen overhandigd aan Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN en voorzitter van het Directieoverleg Culturele instellingen, om de culturele sector een hart onder de riem te steken. Ook sportlerares Barbara Brinkhuis die vanmorgen een sportles in het museum verzorgde, kreeg een bos bloemen. Gemeente Amstelveen

Wethouder Amstelveen: ‘Sluiting horeca en cultuur niet meer te verdedigen’

19 januari 2022 om 11:58 Corona

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Kunst en cultuur) vindt dat de cultuursector en de horeca bij de coronamaatregelen gelijk behandeld moeten worden met winkels. Hij meldt dat als VVD-lijsttrekker op Twitter. Volgens hem zijn beide sectoren nu het kind van de de rekening. ‘Het valt redelijkerwijs niet meer te verdedigen waarom zij wel dicht moeten blijven. Daarom steun voor Museum JAN, het Cobra Museum en anderen.’

Raat komt met zijn verklaring op de dag dat in diverse theaters en musea ludieke protestacties plaatsvinden tegen de coronamaatregelen. Ze openen eenmalig de deuren als kapsalon of sportschool omdat die wel bezoekers mogen ontvangen. Tijdens het sporten of de knipbeurt kunnen bezoekers kijken naar optredens van artiesten. 

COBRA GYM De culturele instellingen willen met deze actie aandacht vragen voor het feit dat zij nog steeds de deuren dicht moeten houden, terwijl andere sectoren wel weer open mogen. In Amstelveen doen Museum JAN en het Cobra Museum in goed overleg met de burgemeester mee aan deze actie. In Museum JAN vond vanmorgen een sportles plaats. Oder de titel ‘Cobra Gym´ biedt het Cobra Museum bezoekers vanmiddag de keuze uit yoga, Tai Chi en fitness.

BLOEMEN Om de cultuursector symbolisch een hart onder de riem te steken, hebben de wethouders Raat en Floor Gordon (Economische Zaken) vanmorgen bloemen overhandigd aan Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN en voorzitter van het Directieoverleg Culturele instellingen. Ook sportlerares Barbara Brinkhuis die een sportles in het museum verzorgd had, kreeg een bos bloemen.

HANDHAVEN Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam kondigde net als enkele andere burgemeesters aan tegen de actie in haar stad op te zullen. Halsema liet weten weliswaar begrip te hebben voor de onvrede in de culturele sector, maar wel de coronamaatregelen te zullen handhaven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie