Voorlezen in Bibliotheek Amstelland.
Voorlezen in Bibliotheek Amstelland. Joke Schut

Bibliotheek houdt online workshop over interactief voorlezen aan kinderen

23 januari 2022 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN in het kader van de Nationale Voorleesdagen (van 26 januari t/m 5 februari) houdt Bibliotheek Amstelland op maandag 31 januari een webinar (online workshop) over interactief voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Voorlezen is volgens de bibliotheek niet alleen leuk, het is ook nog eens heel goed voor de taalontwikkeling van een kind. Verder prikkelt het de fantasie, verhoogt het de saamhorigheid en is het een rustpunt in de dagelijkse activiteiten. Als kinderen al heel jong op een prettige manier kennismaken met (voor)lezen, draagt dit bij aan een goede taalontwikkeling, verhaalbegrip én de woordenschat. Volgens de bibliotheek kun je er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. 

Bij interactief voorlezen wordt daar een extra dimensie aan toegevoegd. De voorlezer gaat dan een gesprek aan met het kind over het verhaal. Dat maakt het voorlezen volgens de bibliotheek nog leuker én waardevoller.

Het webinar vindt op maandag 31 januari van 19.30 tot 20.30 uur plaats via Zoom. Deelname is gratis, maar deelnemers moeten zich vooraf aanmelden. Wie zich heeft aangemeld, ontvangt een ZOOM-link om online deel te nemen aan het webinar. Aanmelden kan tot 31 januari 12:00 uur. Voor meer informatie:  debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie