Afbeelding
Naomi Heidinga

Bibliotheek biedt online activiteiten om Voorleesdagen thuis te vieren

18 januari 2021 om 10:19 Activiteiten

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelveen biedt tijdens de Nationale Voorleesdagen (20 tot 30 januari) online activiteiten om voorlezen te promoten. Centraal staat het Prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Dat boek is het middelpunt van een muzikale theatervoorstelling. Verder staat er voor ouders en verzorgers een webinar over interactief voorlezen aan kinderen op het programma.

Volgens de bibliotheek is voorlezen een fijne en leerzame activiteit om samen te doen, zeker in deze coronatijd. De bieb heeft in het kader van de Nationale Voorleesdagen een programma gemaakt voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar. Naast online bijeenkomsten is het ook mogelijk om mee te zingen met het enige echte Coco-liedje, een Coco-kleurplaat te downloaden, en een mooi, spannend of grappig e-book lezen.

POPPENSPELER Op zaterdag 23 januari staat om 11.00 uur ‘Coco kan het!’ op het programma, een theatervoorstelling met poppen. Coco en haar vriendjes uit het boek komen tot leven in de handen van Jogchem Jalink (poppenspeler bij onder andere Sesamstraat en de Boterhamshow).

INTERACTIEF VOORLEZEN Op woensdag 27 januari biedt de bibliotheek voor ouders en verzorgers van 19.30 tot 20.30 uur het webinar Interactief Voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar. Aan bod komt onder meer hoe de voorlezer met het kind in gesprek kan gaan over het verhaal. Dat maakt het voorlezen nog leuker en waardevoller. Als kinderen al heel jong kennismaken met voorlezen, draagt dit volgens de bibliotheek bij aan een goede taalontwikkeling, verhaalbegrip én de woordenschat. 

MAAKPLAATS Tijdens de Nationale Voorleesdagen biedt ook de Maakplaats een leuke online workshop . Meer informatie over uitdagende en creatieve workshops voor kinderen van 4 tot 12 jaar is te vinden op: debibliotheekamstelland.nl/maakplaats

Voor meer informatie en kaartverkoop: debibliotheekamstelland.nl/voorleesdagen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie