Het Amsterdamse Bos trekt steeds meer bezoekers.
Het Amsterdamse Bos trekt steeds meer bezoekers. Joop Touw

Bezoekerstelling met camera’s in Amsterdamse Bos

13 oktober 2021 om 14:13 Overig

AMSTELVEEN In en rond het Amsterdamse Bos zijn door gemeente Amsterdam diverse camera’s geplaatst. Het betreft zogenoemde 2D-sensoren die deel uitmaken van het systeem dat Amsterdam gebruikt voor het meten van bezoekersaantallen. Op een aantal locaties zijn ook ook lussen op de weg aangebracht die het aantal passerende auto’s meten. 


Het Amsterdamse Bos houdt periodiek bezoekerstellingen. Daaruit is gebleken dat  het aantal bezoekers van het bos in de afgelopen twee decennia van 4,5 naar 6 miljoen is gegaan. De tellingen worden nu met 2D-sensoren uitgevoerd. Deze metingen worden in 4 kwartalen achter elkaar uitgevoerd met een frequentie van twee weken per kwartaal gedaan. De beheerorganisatie van het Bos gebruikt deze data bij het maken van beleid en communicatie.

Op deze kaart is te zien waar de sensoren staan. Ook is daarop per locatie een verklaring te vinden wat er op gebied van bescherming van de privacy geregeld is. De sensoren bepalen aan de hand van 2D beelden ‘positie’ en ‘beweging’. De sensoren zetten dat direct al op de sensor om in coördinaten. Alleen deze coördinaten worden geregistreerd. Dit zijn geanonimiseerde gegevens. Er is met geen mogelijkheid te achterhalen om welke persoon het ging. Er worden ook geen beelden bewaard. De coördinaten worden verder als anonieme data verwerkt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie