Overbodige wandelpaden maken in Amsterdamse Bos plaats voor natuur

14 okt, 16:00 Natuur en milieu
Joop Touw
Het Amsterdamse Bos.
Het Amsterdamse Bos.

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos is druk bezig met uitvoering van het project ‘Ruimte voor natuur’. Sinds eind februari worden in het deel van het bos ten zuiden van de A9 overbodige en parallelle paden verwijderd. Het bosbeheer brengt op deze plekken beplanting aan die bij het gebied past. Zo ontstaat daar een groter stuk aaneengesloten bos waar de natuur de ruimte krijgt. Tot op heden gebeurde dat aan de minst bezochte westkant van het bos tussen de Nieuwe Meerlaan en de Ringvaart. Op 4 oktober is begonnen met de tweede fase. In dat kader maken de komende maanden zeven overtollige wandelpaden in het bosgebied tussen De Poel, de Bosrandweg, de Nieuwe Meerlaan en de A9 plaats voor natuur. De bosbeheerders verwachten dat het werk voor de zomer van 2022 klaar is.

De ambitie om meer ruimte voor natuur te bieden is opgenomen in het Bosplan 2020-2030. Daarin geven de samenwerkende gemeentes Amsterdam en Amstelveen aan dat ze het bosareaal willen vergroten door 7,5 hectare aan overbodige paden, bermen en fundering te verwijderen. Om dit mogelijk te maken moet over een bij elkaar opgetelde lengte van 13 kilometer teerhoudend asfalt verwijderd worden. Het gaa..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 8 uur geleden Amstelveen voert overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 5 jul, 11:30 Raadsleden Chaara en Frequin willen cultuuromslag bij uitvoering van wetten en regels

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.