Bewakingscamera (in linker mast) bij de bibliotheek op het Stadsplein.
Bewakingscamera (in linker mast) bij de bibliotheek op het Stadsplein. Google Streetview

Verlenging van cameratoezicht in Stadshart en Uilenstede

22 april 2021 om 10:54 Overig

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft besloten om het cameratoezicht in het Stadshart en in studentenwijk Uilenstede met 3 jaar te verlengen tot 1 april 2024. Bovendien wordt het Sandbergplein (bij het Cobra Museum) aan het toezichtsgebied in het Stadshart toegevoegd. Dat meldt hij in een brief aan de gemeenteraad. Volgens Poppens bieden de bewakingscamera’s belangrijke ondersteuning bij het handhaven van de veiligheid en de openbare orde. Bovendien dragen de camera’s bij aan het veiligheidsgevoel onder inwoners, bezoekers en ondernemers, aldus de burgemeester.

Naast cameratoezicht zetten de gemeente en de politie ook andere middelen in om te zorgen dat Amstelveen veilig blijft. Het gaat daarbij zowel om preventieve maatregelen zoals een veilige inrichting van de openbare ruimte en voorlichting, als om toezicht en handhaving. De bewakingscamera’s zijn daarbij een extra hulpmiddel.

In het Stadshart hangen sinds 2013 bewakingscamera’s en in Uilenstede is dat sinds 2016 het geval. De beelden worden op vaste tijden bekeken. Daarnaast kunnen ze door de politie gebruikt worden bij opsporing en onderzoek.

VAN GROTE WAARDE Volgens de burgemeester is het cameratoezicht de afgelopen jaren van grote waarde geweest en hij verwacht dat dat de komende jaren niet anders zal zijn. ‘’Het Stadshart ontwikkelt zich tot het culturele en winkelhart van de gemeente met grote aantallen bezoekers. Dat brengt extra risico’s met zich mee op gebed van openbare orde en veiligheid.’

Studentenwijk Uilenstede heeft volgens Poppens vanwege de bevolkingssamenstelling (jong, kortverblijvend, internationaal) een specifiek risicoprofiel. Bovendien trok de wijk tot de uitbraak van het coronavirus vanwege de aanwezige hotels steeds meer toeristen. De verwachting is dat de toeristen na opheffing van de coronamaatregelen weer terug zullen keren. ‘Cameratoezicht helpt bij het beteugelen van de risico’s die dat met zich meebrengt,” aldus de burgemeester. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie