Commissaris van de Koning Arthur van Dijk (rechts) met de leden van het college van B en W van Amstelveen.
Commissaris van de Koning Arthur van Dijk (rechts) met de leden van het college van B en W van Amstelveen. Gemeente Amstelveen

Commissaris van de Koning op werkbezoek in Amstelveen

26 maart 2021 om 16:20 Politiek

AMSTELVEEN Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland,heeft donderdag een ambtsbezoek aan de gemeente Amstelveen gebracht. De burgemeester ontving de commissaris in ‘Het Nest’ op Kronenburg voor een gesprek met burgemeester en wethouders. Ze spraken onder meer over de impact van corona op de Amstelveense samenleving, grote projecten zoals de ontwikkelingen op Uilenstede/Kronenburg en Legmeer en het belang van regionale samenwerking.

Na de ontvangst maakte de commissaris samen met de burgemeester een wandeling over Campus Uilenstede. Het bezoek eindigde met een gesprek met de fractievoorzitters van de Amste;lveense gemeenteraad. Zij spraken over werkwijze, bestuurlijke ontwikkelingen en de komende gemeenteraadsverkiezingen (16 maart 2022).

Volgens burgemeester Tjapko Poppens sprak na afloop van een plezierig bezoek. “We hebben de commissaris een goed beeld kunnen geven van wat er speelt in Amstelveen en de Amstelveense samenleving. De wethouders en de fractievoorzitters hebben ook met de commissaris gesproken over bestuurscultuur, het belang van de Metropoolregio (MRA) en hoe we elkaar in de regio en de provincie nodig hebben en kunnen versterken.”

Volgens Arthur van Dijk is het goed om te merken dat Amstelveen het belang inziet van de samenwerking in de Metropoolregio Amsterdam, waaraan 32 gemeenten en 2 provincies deelnemen. “Alleen gezamenlijk kun je de grote opgaven op het gebied van wonen, werken, natuur en recreatie aanpakken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie