PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Studentenhuisvester DUWO en gemeente Amstelveen in botsing over brandveiligheid Uilenstede

Overig
Foto: Brandweerkazerne Amstelveen
11 mrt 2021, 13:00
De brandweer rukte op zaterdagavond 6 februari met groot materieel uit wegens een grote brand in een studentenflat op Uilenstede.
De brandweer rukte op zaterdagavond 6 februari met groot materieel uit wegens een grote brand in een studentenflat op Uilenstede.
AMSTELVEEN

Studentenhuisvester DUWO is ontstemd over kritiek die de gemeente Amstelveen naar buiten heeft gebracht over de brandveiligheid van studentenwoningen in Uilenstede. Die kritiek stond in een persbericht dat de gemeente op 1 maart uitbracht naar aanleiding van een brand die op 6 februari woedde op de vierde verdieping van een van de studentenflats. Diverse studenten moesten toen behandeld worden voor het inhaleren van rook. Volgens DUWO heeft tijdens de brand de brandveiligheidstechniek gewerkt en heeft de brandweer de brand kunnen beperken tot de kamer waarin deze ontstaan was. Volgens de gemeente is de brand echter door een gelukkige bijkomstigheid binnen het brandcompartiment gebleven en voldoet het woongebouw op een aantal punten niet aan het Bouwbesluit uit 2012. Het gemeentebestuur roept DUWO op om meer urgentie te geven aan het verbeteren van de brandveiligheid. Zo moet elke woonruimte in de studentenflats op Uilenstede spoedig worden voorzien van een rookmelder.,

De brand ontstond op zaterdagavond 6 februari in de keuken van een gezamenlijke studenteneenheid op de vierde etage van een wooncomplex. De brandweer kwam met grote spoed met meerdere brandweerwagens ter plaatse en schaalde al snel op naar ‘grote’ brand en vervolgens naar ‘zeer grote brand’. Er werden extra voertuigen en manschappen opgeroepen v..

Deel dit artikel via: