Afbeelding
Wendy Yau-Leung

Column Jasmijn Fotografeert: Kunstkast

22 april 2023 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Wat een eer om met mijn foto een elektriciteitskast op te mogen fleuren. De ransuil op de foto overwintert met soortgenoten in Amstelveen. Daarna gaat ie een gezinnetje stichten in een verlaten nest van een andere vogel. De jonge uilen maken ‘s nachts hoge piepgeluiden. Misschien heb je het wel eens gehoord.

In Amstelveen kun je diverse uilensoorten vinden. De kerkuil vestigt zich graag in schuren op boerenerven. Deze uil staat nog op mijn verlanglijstje. Als je een tip hebt waar ik ze kan vinden, dan hoor ik het heel graag! Bosuilen zitten vooral in het Amsterdamse Bos. Daar broeden ze in nestkasten en niet in holle bomen, zoals op bijgaande foto. Dat komt omdat ‘onze’ bomen nog niet oud/dik/hol genoeg zijn.


Bosuil - Jasmijn Fotografeert

 Een steenuil (rechtsboven) is zo groot als een merel. Ook zij maken graag gebruik van nestkasten. Boeren plaatsen deze vaak op hun erf, omdat steenuilen fantastische muizenvangers zijn. Win, win. 


Steenuil - Jasmijn Fotografeert

Dan blijft de velduil (linksboven) over. Deze heb ik gezien in de Bovenkerkerpolder. Ze jagen overdag en kijken altijd braaf in de lens.


Velduil - Jasmijn Fotografeert

Als je informatie voor me hebt over kerkuilen, kun je me dan mailen? jasmijnfotografeert@gmail.com
Ik ga vanzelfsprekend vertrouwelijk met de informatie om.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie