Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn Fotografeert: Bloesem

8 april 2023 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Als ik moet gokken, verwacht ik dat het bloesempark de meest gefotografeerde plek van Amstelveen is. En dat terwijl de 400 kersenbomen slechts een paar weken in bloei staan. De helft van de bomen heeft een Japanse vrouwennaam en de andere helft een Nederlandse. Natuurlijk ben ik wel teleurgesteld dat er geen naamgenote van me tussen staat. Kent iemand een Jorrie? Anders kan die boom wel hernoemd worden, toch?

Eigenlijk is het onmogelijk om van het bloesempark nog een originele foto te maken. Ik heb dus gestreefd naar het weergeven van mijn eigen stijl. Ook mijn voorliefde voor vogels en bloemen komt weer terug in deze serie.

De Nederlandse vogels kan ik inmiddels visueel determineren (op geluid blijft lastig). Het is nu tijd voor de volgende stap: meer kennis van inheemse flora. Ik heb meerdere rondleidingen in onze mooie heemparken gehad. Laatst heb ik het woord ‘stambeleving’ geleerd. Ik snapte pas écht wat ze ermee bedoelen toen ik de stammen van de kersenbomen bestudeerde. Zo bijzonder.

Ik geef workshops fotografie in de heemtuinen. Heb je interesse? Je kunt me per mail bereiken: jasmijnfotografeert@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie