Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Genomineerde straatkast wordt mogelijk kunstkast: stemmen kan tot 1 september

25 augustus 2021 om 14:50 Activiteiten

AMSTELVEEN Op de website Denk Mee Amstelveen zijn inmiddels negentien straatkasten genomineerd door Amstelveners die van een saaie kast in hun wijk een kunstkast willen laten maken. De gemeente laat de straatkasten met de meeste stemmen voorzien van een kunstwerk. Stemmen kan tot 1 september. 

De gemeente Amstelveen ziet het laten beschilderen van straatkasten van energie- of telefonieleveranciers als een mooie kans om buurten te verrijken. Tientallen Amstelveners hebben een kast genomineerd óf gestemd op een van de negentien genomineerde straatkasten verspreid over de gemeente. Alleen in de wijken Groenelaan, Bovenkerk en Kronenburg/Uilenstede is nog geen kast aangemeld. 

NOMINEREN De gemeente zet professionele kunstenaars aan het werk om maximaal tien straatkasten te voorzien van een kunstwerk. Op deze manier krijgen de kunstenaars een podium. Een kast nomineren kan via het participatieplatform Denk Mee Amstelveen. Daarop kan de locatie aangewezen worden en een foto van de kast geüpload. Als de kast al genomineerd is, dan kan er op gestemd worden. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat een professionele kunstenaar ermee aan de slag gaat. 

KUNSTENAARS Terwijl Amstelveners stemmen op hun favoriete straatkast roept de gemeente professionele kunstenaars uit Amstelveen op om voor 1 september een schetsontwerp en een link naar een portfolio aan te leveren via kunstencultuur@amstelveen.nl. In september buigt de Amstelveense Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) zich over de ontwerpen en adviseert welke het meest geschikt zijn.

Doel is om nog voor het einde van het jaar, en na de buurt te hebben geïnformeerd, de kunstkasten klaar te hebben. Kunstenaars die hun ontwerp mogen realiseren, ontvangen hiervoor een marktconforme vergoeding.

PROJECT KUNSTKAST Hiernaast breidt stichting Kunstkast haar activiteiten uit van Aalsmeer naar Amstelveen. Door deze vrijwilligers is in december 2020 de eerste kunstkast in Amstelveen gerealiseerd in het Oude Dorp. De gemeente verleent dit initiatief subsidie, zodat zij op een laagdrempelige manier kunstkasten kunnen realiseren. De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie