Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

GroenLinks: ‘Jaren wachten op volkstuin niet meer acceptabel’

7 oktober 2022 om 11:06 Natuur en milieu

AMSTELVEEN GroenLinks heeft de gemeente om realisatie van extra volkstuinen in Amstelveen gevraagd. Raadslid Ilika Polderman stelde hierover op 28 september vragen aan het College van B en W, nadat zij had vastgesteld dat de wachtlijsten voor de twee bestaande volkstuincomplexen zijn opgelopen tot verschillende jaren. Ze vraagt dan ook om een extra locatie voor volkstuinen. Op dit moment zijn er volkstuinen aan de Nesserlaan en aan Langs de Akker.”Jaren wachten op een volkstuin is niet meer acceptabel,” aldus Polderman.

Burgerraadslid Simon Lutz van GroenLinks heeft al 20 jaar een tuin in Amstelveen. Hij noemt zijn tuin een geluksplek die diverse voordelen oplevert. “Volkstuinen leveren verse groenten, biologisch verbouwd. Een tuin van 100 vierkante meter levert genoeg op voor een huishouden van vier personen.”

ONTSPANNEND Bovendien zorgen volkstuinen volgens hem voor biodiversiteit, doordat ze zo’n rijk bodem leven hebben. “In mijn tuin zijn insecten te gast, maar ook kikkers en mollen, en heel veel vogels. Pure rijkdom,” aldus Simon Lutz. Maar het belangrijkste voor hem het goede gevoel dat de volkstuin hem oplevert. “Niets is zo ontspannend als een ochtend met je handen in de aarde wroeten. Dat gun je iedereen.”

GELUK GroenLinks heeft tijdens de raadsvergadering schriftelijke vragen ingediend.  ”Wij vragen het college, nog een extra plaats aan te wijzen voor volkstuinen, en daar een nieuwe tuiniersvereniging aan de slag te laten gaan. Als je ziet wat volkstuinen betekenen voor de mensen, vraag ik eigenlijk om geluk voor Amstelveense burgers,” aldus raadslid Polderman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie