Afbeelding
Tuinvereniging Nesserlaan

GroenLinks vraagt om extra locatie voor moestuinen vanwege wachtlijsten

29 september 2022 om 10:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN GroenLinks is bezorgd over berichten over een aanzienlijke wachtlijst bij de tuinvereniging Nesserlaan. Het aantal wachtenden zou op dit moment meer dan de helft van de beschikbare tuinen zijn bij tuinvereniging. In verband daarmee vraagt de partij aan het college van B en W of het bereid is om een extra locatie te creëren voor een derde tuiniersvoorziening in Amstelveen. 

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks stelt de aanwezigheid van moestuinen in de gemeente belangrijk te vinden. ‘De tuinen bevorderen de biodiversiteit, zijn goed voor de mentale gezondheid van de tuinders en leveren lokaal gegroeid voedsel op,” aldus de partij. GroenLinks vindt ook dat elke inwoner die dat wil de kans moet hebben om te kunnen tuinieren.

GroenLinks-raadslid Ilika Polderman heeft de kwestie via schriftelijke vragen bij het college aangekaart. Zij wil onder meer van B en W weten of zij de lengte van de huidige wachtlijsten bij de tuinverenigingen acceptabel vinden. Ook vraagt ze of het college net als GroenLinks vindt dat moestuinvoorzieningen een zeer positieve bijdrage hebben voor de leefbaarheid in Amstelveen. Polderman wil ook weten of het college een extra locatie voor moestuinen wil creëren en of hiervoor al beschikbare locaties op het oog zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie