Afbeelding
Pixabay

GroenLinks Amstelveen pleit voor schaduwrijke speeltuinen

25 mei 2021 om 09:00 Overig

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen heeft aandacht gevraagd voor meer schaduw in de speeltuinen in Amstelveen. Tijdens de bespreking van het collegevoorstel ‘Gezond in Amstelveen’ in de raadscommissie Burgers & Samenleving op 19 mei vroeg raadslid Ilika Polderman aandacht voor de speeltuinen die vaak vol in de zon liggen. 

“Voldoende bescherming van de zon door bijvoorbeeld schaduw is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. En al helemaal nu we steeds vaker met hittegolven te maken hebben in de zomer,” aldus Polderman. “Mijn kinderen kunnen zich uren vermaken in de speeltuin. Doordat de speeltuinen vaak vol in de zon liggen, omringd door tegels, spelen ze dan uren in de volle zon.” Dat kan beter volgens GroenLinks. 

De partij pleit voor meer aandacht voor schaduwplekken bij speeltuinen. Een strategisch geplaatste boom kan hiervoor een uitkomst zijn. Spelen in groen is volgens de partij goed voor de ontwikkeling en beschermt door schaduw tegelijkertijd tegen de UV-straling. Eerder al vroeg de partij aandacht voor meer groen op schoolpleinen met de motie ‘Groenblauwe speel- en schoolpleinen’ van raadslid Cheimaa Aouni.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie