Afbeelding
Ryanne Bijl

Concert Hanna Marieke Trio met muziek van nieuw debuutalbum ‘Rhythms Of Grace’

10 juni 2021 om 13:15 Muziek

AMSTELVEEN Het Hanna Marieke Trio viert zaterdag 3 juli in Schouwburg Amstelveen met een concert het uitbrengen van hun debuutalbum ‘Rhythms Of Grace’. Het afgelopen jaar heeft de muziek een diepere laag gekregen en versterkte voor Hanna het nut van muziek bij zielsarmoede. Haar album ‘Rhythms Of Grace’ is dan ook een poëtische reis op zoek naar licht, hoop en schoonheid.

Door de pandemie is voor veel mensen het leven, hun ziel, droog komen te staan. Musea, moskeeën, kerken, concertzalen, theaters, dé plekken waar harten en gedachten normaal verrijkt worden, waren dicht. “We hebben kunst en zingeving nodig om weer tot leven te komen, om geïnspireerd te raken, om gebeurtenissen betekenis te geven”, zegt Hanna. En dat is precies waar de muzikanten en vooral ‘leading lady’ Hanna je vanachter de piano bij stil wil laten staan. 

Net als heel Nederland ging Hanna meer wandelen. Elke dag wandelt ze langs het Amsterdams Rijnkanaal in Utrecht waar het stuk ‘Quiet Times’ over gaat. Het verrijkte haar leven door tijdens deze wandelingen, bewust te zoeken naar de schoonheid van de omgeving en hoop in haar leven en in de wereld. Zo ontstond ook de diepere laag die in dit album te horen is, vertaald naar nummers met intrigerende ritmes, jazz met een hint klassieke tonen, persoonlijke verhalen en muzikale poëzie. 

Bij ‘Groundwater’ zie je de uitbarsting van de lente aan de bomen al voor je en bij ‘A Moment’s Choice’ staat een belangrijk keuzemoment centraal wat zich vertaalt in een energieke wending in de compositie. “Onwijs veel zin om weer live voor mensen te gaan spelen en ik hoop dat mijn muziek mag inspireren en verrijking brengt bij luisteraars”, zegt Hanna.

Hanna Marieke Govers - van Dijk is opgegroeid in Amstelveen en is op jonge leeftijd begonnen met klassiek pianoles. Haar liefde en passie voor muziek groeide uit tot een passie voor jazz en de droom om te leren componeren en improviseren. Op haar zeventiende werd ze aangenomen op het conservatorium in Utrecht waar ze Jazz & Pop piano studeerde onder begeleiding van Bert van den Brink en Rembrandt Frerichs. Na haar afstuderen in 2018 ontmoette ze haar bandleden, Timo Menkveld (drums) en Ruben Bekx (bas) en besloot ze met deze getalenteerde muzikanten haar volgende droom na te jagen. Het debuutalbum is een verzameling van composities, geschreven over de laatste zes jaar. Het is een expressie van de reis die ze maakt als artiest en als gelovige.

https://schouwburgamstelveen.nl/nl/theater/agenda/seizoen-2020-2021/hanna-marieke-trio/?date=03-07-2021

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie