Afbeelding
PR

Amstelveense (103) in boek ‘Nieuwe eeuwelingen’ van Steffie van den Oord

7 juni 2021 om 13:20 Mensen

AMSTELVEEN Bij Uitgeverij Querido verschijnt morgen het boek ‘Nieuwe eeuwelingen’ van Steffie van den Oord. Het is het langverwachte vervolg op de bestseller ‘Eeuwelingen’ waarvan meer dan 50.000 exemplaren zijn verkocht. Steffie interviewde voor het boek twaalf 100-jarigen onder wie ook de Amstelveense Rebekka van de Werff-Polak (103). Zij krijgt samen met haar dochter Gerda Verdooner op vrijdag 11 juni om 14.30 uur het eerste exemplaar van het boek uitgereikt uit handen van de schrijfster bij Bruna Groenhof.

Ze overleefden alles. De crisisjaren, de oorlog –waarin ze vochten, trouwden, onderdoken. Ze groeiden op in het interbellum, maakten de Watersnoodramp mee, de opkomende welvaart, emancipatie en corona. Ze traden – 85 jaar geleden – het klooster in, of trouwden met de handschoen. Ze zijn baron, of droegen kleding van de armenzorg en werden uitgefloten. Ze zijn honderd, en ouder, en ze weten (bijna) alles nog: de nieuwe generatie eeuwelingen. Steffie van den Oord vroeg hen hoe hun eeuw was en wat  hun geheim is waardoor ze zo oud wisten te worden. Het boek telt 304 bladzijden en is te koop voor 22,50 euro. ISBN 978 90 214 1598 7.

Steffie van den Oord (1970) studeerde geschiedenis en werkte bij de vpro-radio. Haar bestseller Eeuwelingen werd zestien keer herdrukt. Daarnaast publiceerde ze de zeer succesvolle boeken ‘Liefde in oorlogstijd’ en ‘Honkvast’. Haar recentste boek is de lovend besproken historische roman De gebroeders B.(2019).

Het is mogelijk in kleine getale, aanwezig te zijn bij de overhandiging. Deze vindt plaats (coronaproef) in boekhandel Bruna Letschert, Groenhof 118, Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie