Afbeelding
Pixabay/ Geralt

Cinema Amstelveen gaat weer open met 6 filmtitels

4 juni 2021 om 14:00 Film

AMSTELVEEN Na bijna zes maanden kunnen de deuren van Cinema Amstelveen eindelijk weer open voor alle filmfans in Amstelveen en de omgeving. Maar liefst zes verschillende filmtitels staan de eerste week op de filmagenda.

Pieter Konijn op de Vlucht is op zaterdagmiddag 5 juni de eerste film die te zien is voor de jeugd. In de avond draait de langverwachte Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde.

Verder staan op de filmagenda de volgende filmtitels voor volwassenen: Ammonite (met Kate Winslet), La dea fortuna en Arts in Cinema Frida Kahlo, the icon, the artist en vanaf woensdag 9 juni draait Nomadland, de grote winnaar bij de Oscars.

De Slag om de Schelde (16+): November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid
Ammonite (12+): Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met onder meer Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland. Wanneer de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.
La dea Fortuna (De godin van geluk) (9+): La dea Fortuna werd eind vorig jaar uitgebracht in Italië en was een aantal weken de best bezochte film. Alessandro en Arturo staan op het punt na 15 jaar hun relatie te stoppen, maar dan krijgen ze tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin wat hun leven compleet op de kop zet.
Arts in Cinema – Frida Kahlo, the icon, the artist (9+): Aansluitend bij de tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution in het Cobra Museum wordt deze documentaire over het leven en werk van Frida Kahlo nogmaals een aantal malen vertoond.

Nomadland: In Nomadland gaan we mee met zestiger Fern (McDormand), die na het overlijden van haar man huis en haard verlaat en als een heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes – van werken in natuurparken tot inpakken bij Amazon – omdat ze anders financieel niet rond kan komen.

Voor de jeugd draait op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag Pieter Konijn op de Vlucht (6+). Nieuwe avonturen van het eigenwijze maar oh zo lieve konijn Pieter (Pieter Konijn is gebaseerd op de personages van Beatrix Potter).

Het is noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemaamstelveen.nl (ook met een Cinevillepas). Daar is ook het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie