De brandweer had een ludiek afscheid georganiseerd.
De brandweer had een ludiek afscheid georganiseerd. VLN Nieuws

Vrijwilliger Arthur Stoete neemt na 40 jaar afscheid van brandweer Amstelveen

19 maart 2023 om 13:48 Mensen

AMSTELVEEN Veel sirenes zaterdagavond in Amstelveen. Daar stonden ineens twee brandweerauto’s in de straat bij brandweervrijwilliger Arthur Stoete. De ploeg had een ludiek afscheid georganiseerd, nadat hij de brandweer na 40 jaar zou verlaten.

Arthur Stoete werd vanaf zijn huisadres opgehaald, waarna de meldkamer een alarmering plaatste van een buitenbrand bij de Laan Nieuwer Amstel. Op de plek van die ‘buitenbrand’ bleek uiteindelijk de rest van de ploeg hem op te wachten, zodat Stoete zijn laatste ‘brand’ kon blussen.

Stoete startte 40-jaar geleden met zijn werk bij de bedrijfsbrandweer van Fokker. Daarna is hij lid geworden van de vrijwillige brandweer in Amstelveen en is dat eigenlijk altijd gebleven. De tijd die hij bij de brandweer doorbracht was nog altijd naast zijn reguliere werk.

Binnen de brandweer heeft hij zich op veel fronten gespecialiseerd en was hij bijvoorbeeld inzetbaar als instructeur. Voor veel huidige leden van het korps is hij de mentor geweest. Ook heeft hij de laatste 15 jaar gediend als voorzitter van de personeelsvereniging. Mede hiervoor werd hij in 2011 nog benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Toch is Stoete nog niet helemaal weg bij de brandweer. Hoewel hij niet meer uit zal rukken voor echte branden, blijft hij als jeugdleider actief voor de Amstelveense Jeugdbrandweer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie