Victor Frequin (rechts) ontving uit handen van burgemeester Poppens een persoonlijk sportshirt.
Victor Frequin (rechts) ontving uit handen van burgemeester Poppens een persoonlijk sportshirt. Gemeente Amstelveen

VVD-raadslid Victor Frequin neemt afscheid van gemeenteraad Amstelveen

2 februari 2023 om 19:00 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdag afscheid genomen van VVD-raadslid Victor Frequin, die afgelopen maand wethouder werd in buurgemeente Ouder-Amstel. “Het is al de vierde keer dat we afscheid nemen van Victor Frequin,” constateerde burgemeester Tjapko Poppens. “Maar het heeft er wel de schijn van dat dit echt de allerlaatste keer is.” 

Opgeteld maakte Frequin twaalf jaar deel uit van de raad. “Ze mogen in hun handen klappen in Ouder-Amstel met iemand met zoveel kennis, ervaring en expertise,” vervolgde Poppens. “Van raadslid naar wethouder is voor jou niet zo’n grote stap. Je staat bekend als iemand die zijn dossiers goed kent en goed is voorbereid. Je collega’s hier kennen je als zeer ter zake kundig, bevlogen en constructief.”

In zijn afscheidswoord ging Frequin in op vernieuwing. Hij constateerde dat vernieuwing belangrijk is, maar ook dat niet iedere vernieuwing een verbetering is. “Als ik naar het nieuwe vergadermodel van de raad kijk…, om kwart voor tien ’s avonds beginnen met vergaderen is toch wel laat.” 

Na vier werkdagen in Ouder-Amstel merkte Frequin al de eerste verschillen op tussen Amstelveen en Ouder-Amstel. “Zo worden wethouders in Ouder-Amstel veel kritischer bejegend door de eigen raadsfracties. Ook worden er vaker deals gesloten tussen oppositie en coalitie dan in Amstelveen.” 

Hij ging verder in op de uitvoering van de dienstverlening bij de gemeente Amstelveen. Mede op zijn initiatief komen daar komen binnenkort diverse raadsgesprekken over.

Doordat de overgang naar Ouder-Amstel zo snel ging, was het niet mogelijk nog bijtijds een koninklijke onderscheiding te regelen, maar die ontvangt Frequin op een later tijdstip alsnog.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie