Marcel Gotje.
Marcel Gotje. Aangeleverd

Nieuw opgerichte Vriendenclub Amstelveen groeit gestaag

26 februari 2022 om 07:30 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Sinds enkele maanden bestaat in Amstelveen de Vriendenclub Amstelveen. De club telt inmiddels veertig vrienden en elke week komen er mensen bij. Initiatiefnemer van de vriendenclub is Marcel Gotje (60), van oorsprong Amsterdammer maar al circa 10 jaar woonachtig in Amstelveen.

Marcel is ondernemer. Hij runt samen met mijn vrouw beveiligingsbedrijf Amstelveen en kapsalon Buitenveldert Amsterdam. Marcel kwam op het idee voor een vriendenclub doordat zijn eigen vriendenkring veranderde. De laatste jaren waren enkele vrienden overleden en die miste hij. “Als je ouder word merk je met name dat veel vrienden om je heen overlijden, eenzaam, alleen en/of gescheiden zijn. Daarnaast krijg je veel zogenaamde vrienden die geen vrienden zijn.”

Contact leggen is voor Marcel geen probleem maar als hij de horeca bezoekt merkt hij dat veel mensen dat wél lastig vinden of de stap niet durven te zetten. “Veel mensen in de kroeg zijn niet de juiste mensen voor jou. Je kan er niet leuk mee praten. Ze passen niet bij je of je hoort er gewoon niet bij, dat heb ik zelf vaak ondervonden.”

Contacten onderhouden is soms lastig voor mensen, merkt Marcel. “Gelukkig heb ik daar geen last van, wel om echte maatjes te vinden. Ik zie dat mensen vaak behoefte hebben aan sociale contacten, gezelligheid en spontane mensen om hun heen. En dat is toch moeilijk! Dan is het leuk dat je kan afspreken met je doelgroep voor serieuze gesprekken of lekker een avondje lachen en lol maken samen.”

De leden van Vriendenclub Amstelveen organiseren allerlei activiteiten en uiteindelijk vormt een echte vriendenclub zich dan vanzelf, is het idee achter het initiatief. De vrienden zijn actief, denken mee en nemen deel aan de activiteiten. “Voor iedereen is er wel wat leuks.”

Soms durven mensen de eerste stap niet te zetten. Marcel: “Mijn spreuk ‘niet omdat het moeilijk is durven mensen niet, maar omdat ze niet durven vinden ze het moeilijk’ is maar al te vaak van toepassing. Maar we leggen de lat erg laag en iedereen vanaf 25 jaar tot ... is van harte welkom.”
De vriendenclub heeft plannen voor de volgende activiteiten: terrasje pakken, cafébezoek, Solex-trips, puzzelrit, uit eten, weekendje weg, golf, sportwedstrijd kijken op tv of live en bowlen. Ideeën zijn van harte welkom.

De vriendenclub is  regelmatig te vinden in het oude dorp, bij diverse restaurants en cafés. Marcel is altijd bereid vragen te beantwoorden.

Aanmelden voor de vriendenclub kan via de website: www.vriendenclubamstelveen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie