Joop Siemers en Bert van Westendorp.
Joop Siemers en Bert van Westendorp. Aangeleverd

Actief voor Amstelveen steunt nieuwe hospice aan de Lindenlaan

21 februari 2022 om 13:30 Zorg

AMSTELVEEN Hoewel er in en rond Amstelveen wel hospiceplaatsen zijn, constateerde het bestuur van de nieuwe hospice Amsteloever dat in Amstelveen duidelijk behoefte is aan een eigen hospice, meldt Actief voor Amstelveen (AVA). De partij steunt de plannen voor de hospice.

Amsteloever wil dat realiseren op een terrein aan de Lindenlaan waar ook een gezondheidscentrum zal worden gevestigd. Het wordt een kleinschalige voorziening met zes gastplekken, waar mensen in hun eigen levensstijl hun laatste levensdagen doorbrengen. Het plan is overigens niet helemaal nieuw. In 2017 werd het initiatief al gelanceerd door een aantal betrokken Amstelveners. Nu 5 jaar later is het concreter geworden. Joop Siemers, een van de nieuwe bestuursleden en promotor van de hospice: “De besturen die in 2017 zijn geformeerd hebben in de afgelopen vier jaar als gevolg van de langdurige afstemmingen met de gemeente Amstelveen over de keuze van bouwlocatie en het bouwontwerp onvoldoende vorderingen kunnen maken.” Daarop voortbouwende, is er nu uiteindelijk een goed en afgewogen plan.”

De stichting is bezig met voorbereiding van het gebouw. Gelet op de stijgende prijzen is dat niet makkelijk, aldus Joop Siemers: “Door die stijgende prijzen is er op dit moment een tekort van rond de anderhalf miljoen euro. Vandaar ook dat onder meer een beroep wordt gedaan op de gemeente om daarbij te helpen zoeken naar een oplossing.”

Uit onderzoek is gebleken, dat de behoefte aan hospices de komende tien jaar behoorlijk zal toenemen. Voor de interne zorg en medische begeleiding wordt mogelijk een beroep gedaan op samenwerking met Brentano of de Zonnehuisgroep. Voor de toegang tot het hospice is de stichting overduidelijk. Joop Siemers: “Het maakt niet uit wie je bent, wat je bent, van wie je houdt, iedereen is bij ons welkom. We weten, het zijn maar zes plekken, maar we hebben absoluut niet één drempel, letterlijk en figuurlijk, voor wie dan ook. Dus iedereen is welkom.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie